Despre o afacere cu „zboruri” și un marketing inovator

GabrielaLungu     La doar 26 de ani a preluat conducerea firmei Ogilvy PR, iar la 30 de ani a lansat împreună cu doi „veterani” ai industriei- Ioana si Stefan Iordache (Leo Burnett) proiectul antreprenorial THE PRACTICE, devenit un nume de referință pe piața de comunicare. După șase ani, a fost recrutată de rețeaua Weber Shandwick pentru a coordona o parte din business-ul lor la nivelul regiunii EMEA și a plecat la Londra. A urmat experiența TBWA\London și plecarea la Praga. A fost cea care a demarat campania de rebranding a firmei Aoro redenumit Notino. Cu asemenea mobilitate și reușite, Gabriela Lungu a creat propriul concept- WINGS Creative Leadership Lab și dovedește că la 40+ îți poți schimba destinul profesional cu succes.

Am întrebat-o care a fost cea mai dură perioadă din cariera profesională: „Scoala cea mai dura a fost fara indoiala Londra. Din punct de vedere profesional am impartasit si am acumulat in egala masura, dar din punct de vedere personal am invatat enorm, de multe ori ‘the hard way’. Londra va ramane intotdeauna o experienta dulce-amara, care m-a facut sa devin militant pro-diversitate si pro-feminism, concepte carora le acord astazi o cu totul alta importanta.” Deși e o înșiruire de nume sonore de branduri și de orașe faimoase, drumul nu a fost ușor. Este ceeea ce m-a tentat să aflu cum poate fi obținută reușita într-un mediu altul decât cel de acasă, pentru că, oriunde a lucrat, Gabriela și-a pus propria amprentă pe afacere. În agenția Ogilvy a lucrat zece ani și a parcurs toate treptele ierarhice de la junior creative la senior management. Odată drumul deschis, munca a fost marele aliat, pentru că e interesant ca, într-o lume care se ocupă de croiala succesului, să reușești să ai succes: „Prioritizand cariera fata de alte lucruri din viata mea. Muncind – mai mult decat media. Punand multa energie si pasiune in fiecare lucru pe care-l fac – mult mai mult decat media. Invatand non-stop. Reinventandu-ma constant. Raspunzand cu mult curaj oportunitatilor, chiar cautandu-le activ cateodata.”, spune Gabriela Lungu.

gl2Despre etapa Aoro, actual Notino, celebrul magazin online de cosmetice, spune că a fost o experiență foarte intensă: „ Global CMO e un rol asa de complex; am facut in 5 luni cat intr-un an, sau chiar mai mult, si asta mi-a placut la nebunie. A fost prima data cand am lucrat de partea clientului (mai lucrasem in roluri de coordonare regionala, dar doar de partea agentiilor de comunicare) – deci a fost foarte interesant sa inteleg cum stau lucrurile de partea cealalta a mesei de discutii. Sunt foarte mandra de ce am reusit sa fac acolo, mai ales in timp asa de scurt. Una peste alta a fost o experienta foarte utila, care mi-a relevat cateva lucruri despre mine ca om si profesionist.”  Astfel, Gabriela a considerat că a venit momentul să-și lanseze propriul proiect: „WINGS Creative Leadership Lab este al doilea proiect pe cont propriu din viata mea. Primul a fost THE PRACTICE (azi MSLGROUP The Practice), si a fost un succes nu doar local, ci international – pe perioada leadership-ului meu agentia a ajuns sa fie cotata ca una dintre cele mai creative agentii de PR din lume. Noul proiect este unul la care ma gandesc de multi ani; dar cred ca abia acum, la aceasta varsta si cu experienta solida, nu doar locala ci si internationala, diversa si relevanta din spate, este intr-adevar un proiect fezabil, credibil, cu potential de a deveni unul de succes. Revenirea la munca pe cont propriu este pentru mine absolut de senzatie – sunt o fire antreprenoriala, deci ma simt ca pestele in apa. Este un laborator nomad de leadership creativ, care zboara peste tot in lume si le da aripi oamenilor cu potential din industriile creative pentru a-i ajuta sa-si atinga si cele mai inalte obiective. Va invit sa cititi despre noi pe www.wings-lab.com.”

gl1Deși abia a venit pe lume, WINGS lab are o agendă încărcată: va zbura în Spania și România luna viitoare, apoi în decembrie și ianuarie va ateriza la Londra. Gabriela Lungu vine cu lecția construirii carierei cărămidă peste cărămidă, cu valorificarea fiecărei experiențe, oricât este de grea, cu acel curaj, care poate părea nebunesc, de a încerca lucruri noi și, mai ales, de a se reinventa. Pentru că nu e ușor să te faci remarcat într-un domeniu concurențial și să iei decizia de a pleca din firme de renume. Și, dincolo de toate acestea, arată că vârsta reflectă pragul maturizării și indică momentul când să faci o schimbare, așa cum îți place. Gabriela locuiește la Praga cu soțul ei, consideră acest oraș ca unul dintre cele mai romantice din Europa. La cât mai multe zboruri, WINGS lab!

 

 


Un gând despre “Despre o afacere cu „zboruri” și un marketing inovator

Lasă un comentariu