Despre iubirea la 40+ și clipa prezentă

hourglass-1716428_960_720   Nu-i așa că, atunci când eram noi mici și auzeam că cineva are peste 40 de ani, ziceam că e bătrân? Practic îl consideram uzat și nedemn de luat în calcul. Pentru că, într-adevăr, vedeam oameni obosiți și blazați la acea vârstă. Ca niște soldați disciplinați, care își fac datoria de a avea o casă, familie cu copii și un serviciu. De distracție, nu auzeam prea des să fie. Și, uite, că odată cu creșterea noastră s-a produs și o prelungire a duratei de viață. Ca un fel de bonus sau, poate, o șansă să învățăm mai multe. Periodic primim știri despre cât ar fi programat omul să trăiască. Și tot în copilărie era de domeniul fantasticului să auzi că cineva a atins suta. Acum pare ceva obișnuit să se vehiculeze că undeva, pe diferite locuri de pe glob, sunt oameni care serbează lejer 100 ani, și chiar mai mult. Că au fumat, au băut, au avut o viață palpitantă. Toată lumea întoarce pe dos acele cazuri și încearcă să afle secretele. Sau măcar unul singur. Dacă există o rețetă să trăiești mult, de ce ți-ai dori să trăiești mult, cât timp ambalajul se uzează? Că oamenii nu s-au păstrat și tineri, ci au îmbătrânit și au stagnat la un moment dat. Cu siguranță însă că interiorul și sistemul de comandă s-au menținut la parametri funcționali multă vreme.

Cu o creștere a ratei de vârstă, vorbim acum despre activități, reinventare, decizii și iubire la 40+ ca despre niște lucruri normale. Chiar sunt împinse fără rezerve către 50+. Oamenii iubesc la aceste vârste fără să se rușineze, pare că perioada aceasta încarcă bagajul memoriei ce va avea cu ce să se bucure la vârste matusalemice. Căci și capacitatea de arhivare s-a modificat. Perioada aceasta va fi probabil declarată una în curs de maturizare și va fi asociată cu potențialul iubirii. Segmentul de vârstă 40+ este cel mai frământat de problemele sentimentale și cel mai vulnerabil. Trecut prin focul și sabia iubirii, dezamăgit, rănit, suspicios, dar încă vizitat de fluturi, acest eșalon greu încercat pare să aibă perspectiva unei rescrieri de traseu, pentru a nu trece prin perioade mai dese de agonie, decât de extaz. Dacă se vor resimți altfel coordonatele spațiului și timpului, ne întrebăm dacă nu cumva și sentimentele se diluează.

Nu lipsesc nici articolele științifice despre o schimbare privind percepția asupra timpului. Mai accelerat, mai scurtat, rezonanțe modificate ce afectează axele, iar în tot acest vârtej se pierd răspunsurile la „Cum îmi găsesc pe cineva la 40+?”. Acest purtător de informații prin Univers, care este omul, își cere drepturile de a iubi și a fi iubit fără a-și face curat în bagaje. Prea repede se întâmplă lucruri, mai mereu nepregătit, cu o colecție de diplome de școli absolvite, dar uneori repetent la cursurile vieții. Rătăcitor prin avalanșa cauzată de explozia tehnologică, sfaturi și motivaționale, diete minuni și abonamente la sală, stalker al predicțiilor astrologice pentru larg consum și vânător de promoții prin magazine, proiectant de sateliți și mânuitor de drone, replicat în n conturi pe rețele de socializare, consilier de ocazie pentru prieteni și priceput în atâtea domenii, ființa de 40+ sare adesea peste ce este mai important: trăirea clipei prezente care-i recompune sufletul în permanență. Fericirea nu e la orizont, ci la cel mult un pas distanță de inimă. Sau un click, ca să fim în ton cu vremurile.

Foto pixabay.com


Posted

in

by

Comments

6 răspunsuri la „Despre iubirea la 40+ și clipa prezentă”

 1. Avatarul lui Aripi de albatros
  Aripi de albatros

  A republicat asta pe Cronopedia.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Avatarul lui Joseph
  Joseph

  Dragostea nu are vârsta. Dragostea autentica neconditionata,transcede timpul si spatiul. Este energia libera de sine statatoare atemporala,este Lumina fotonica pura, absoluta, alb-stralucitoare ,forta creatoare a materiei si a legilor atractiei universale, în care corpurile materiale din macrocosmosul si microcosmosul infinit, sunt dirijate si organizate de o mâna nevazuta cu o întelepciune paradoxala incomprehensibila de capacitatea perceptiei tridimensionale omului limitat la cele cinci simtuti.
  Dragostea este o manifestare ilogica, inexplicabila, este refractia (reflexia) Luminii Absolute, alb-stralucitoare care se realizeaza doar prin corpuri translucide, transparente, (sticla, apa, cristale, diamante si diferite pietre pretioase sau semipretioase multicolore).
  Pe scurt, Dumnezeu este Sursa Dragostei Absolute ! Cine-L cunoaste pe El, cunoaste iubirea dincolo de moarte, caci Iubirea Lui a învins moartea în urma cu doua milenii prin Hristos !
  Sa fii iubita si fericita dincolo de perceptia simturilor firesti tridimensionale, etern, atemporal !

  Apreciat de 1 persoană

 3. Avatarul lui Corina Ozon

  „Dragostea nu are vârstă” e un clișeu care nu mai oferă răspunsuri la frământări legate de angoasele relaționale.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Avatarul lui Joseph
  Joseph

  Într-adevar „e un cliseu” pentru cei multi, limitati de aparente, lipsiti de Dumnezeu !

  Apreciat de 1 persoană

 5. Avatarul lui Tipsynel

  Tot ce-mi amintesc din perioada când aveam 40-45 de ani e că parcă aveam fluturi mai abitir ca-n tinereţe. Aş fi „ars“ tot ce vedeam şi-mi plăcea. De multe ori am reuşit dar parcă timpul trecea mult mai repede şi eu eram tot mai nerăbdător să nu-mi scape nimic. Apoi m-am domolit nemaifăcând aşa multe „prostii“ dar fluturii încă mi-au rămas activi când o femeie frumoasă îmi face avansuri. Doar că nu mă mai grăbesc. Ştiu că fericirea este la un pas de inimă!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Avatarul lui Corina Ozon

   Cât timp fluturii sunt activi, suntem și noi vii. Cât despre grabă, e vorba de sistemul de selecție, care e mai rafinat, nu ne mai mulțumim cu orice la 40 + 🙂

   Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: