Despre confort și intimitate

bench-1867097_960_720     Pentru cine a împărțit mai mereu spațiul cu cineva este greu de înțeles cum alții pot să stea singuri. Cunosc amici, atât femei, cât și bărbați, care locuiesc singuri de ani. Marea parte dintre ei au joburi solicitante și vin foarte târziu acasă. În weekend fac călătorii sau merg la spectacole. Ies cu prieteni, singuri sau nu. Nu sunt izolați social. Recunosc și că uneori le-ar plăcea să respire în dormitor aerul alături de cineva, însă aceste momente sunt mai puține decât cele din viața confortabilă single. Câțiva au avut tentative de relații serioase, dar au dat înapoi când s-a pus problema mutatului împreună. Unii au relații, care se desfășoară pe rând la domiciliile partenerilor sau prin hoteluri, dacă există o căsătorie la mijloc. Spun că au în jur atât de puține exemple de căsnicii fericite încât un asemenea demers îi descurajează. Sau au avut deja eșecuri. Majoritatea invocă obișnuința ca statement. Ritmul nebunesc al vieții, programul încărcat, libertatea de a face ce vor la orice oră, liniștea, lipsa complicațiilor. Și nivelul de confort.

Mă gândeam că de fapt…vezi continuarea în carte. 

Foto pixabay.com


4 gânduri despre “Despre confort și intimitate

  1. Draga Corina !
    Eu am cazut de ceva vreme în mediul scriitoricesc (virtual) la fel ca „musa-n lapte” unde am avut placuta surpriza sa cunosc scriitori si poeti mai mult sau mai putini celebrii,din spatiul mioritic românesc care sunt în numar din ce în ce mai mare,într-o competitie de promovare a propriilor perceptii despre IUBIRE si consecintele acestui sentiment paradoxal,atemporal,puternic si superb,din,prin,si pentru care exista acest Univers al perceptiei existentei atemporale,infinite.
    Toate fenomenele macro si microcosmice ce se desfasoara perceptiei umane,sunt sub controlul acestei ENERGII INTELIGENTE PARADOXALE LIBERE,ce actioneaza si influenteaza gândirea,sentimentele si trupul iar capacitatea perceptiei acestei ENERGII,difera de la un individ la altul,iar diferenta de perceptie al acestui sentiment dintre femeie si barbat,este enorma.
    Suntem doua specii rational-sentimentale cu perceptii diametral opuse despre ceea ce înseamna IUBIRE.
    Am citit multe romane de dragoste,înca din copilarie si m-am îndragostit de IUBIRE,însa majoritatea omenirii nu cunoaste AUTENTICA IUBIRE.
    Ceea ce am citit în peste cinci decenii,despre dragoste inclusiv siropoasele scrieri ale Sandra L.Brown,sunt scene de iubiri comerciale ce n-au legatura cu iubirea adevarata, profunda,autentica, ce patrunde dincolo de limita spatiului si timpului,un „drog” producator de conflicte,razboaie,boli si nenorociri la scara planetara,si toate acestea,deoarece omenirea a folosit si a trait,într-o falsa iubire,un surogat limitat de perceptiile învechite primare,carnale,subiective,surogate înselatoare,incapabila sa înteleaga IUBIREA ABSOLUTA,DESAVÂRSITA,ETERNA.
    Fara intentia de a face publicitate gratuita,sau de a ignora alti scriitori de romane de dragoste,si sper ca nimeni sa nu se simta frustrat,pot afirma ca mi-a placut povestea Irinei B din „Fluturi”,carte pe care am cumparat-o în toamna din Ro. si în care am regasit (o oarecare autenticitate al acestui nobil sentiment) acea iubire neconditionata sacrificatoare dintre doi îndragostiti.
    Totusi ce-mi pare ciudat,este faptul ca barbatii,cei care ar fi în masura si îndreptatiti sa descrie si sa traiasca acest sentiment nobil ,IUBIREA AUTENTICA,nu o fac,lasând acest favor „Evei” care l-a dus pe om în starea decazuta din „Rai” tocmai pentru aceasta forma surogat de iubire „înselatoare” surogat,imitatie a AUTENTICEI IUBIRI ABSOLUTE,SACRIFICATOARE,singura care v-a readuce omenirea la viata si fericirea vesnica atemporala,paradisiaca !
    Îmi cer scuze anticipat pentru lungul comentariu ,însa daca este neavenit poti sa-l arunci la gunoi,nu va fi nici o suparare.
    Cu toata dragostea si consideratia pentru toate articolele pedagogice al acestui blog .
    Iosif C.

    Apreciază

    1. Este a doua oară când faci reclamă unei cărți în „casa” mea. Fără să fi citit o carte de-a mea. Prima oară am acceptat, acum cred că ești un troll, care invadează prin clișee un spațiu unde ai fost bine primit. Nu sunt articole pedagogice, se vede că scopul tău nu e să înțelegi, ci să te faci cât mai vizibil.Te rog să te decizi pentru ce ești aici. Este un avertisment!

      Apreciază

      1. Nu sunt un „troll”,draga mea,si nu caut sa ma fac vizibil,ci un neânsemnat comentator,iubitor de IUBIRE AUTENTICA,pe care putine persoane o cunosc cu adevarat,iar când aceasta e aproape,este alungata,ignorata,sacrificata,ucisa de ignoranta si interesele personale,egoiste. IUBESC ADEVARUL,iar pe blogurile care sunt agreat,scriu doar ce-mi spune inima. Cei ce nu accepta comm.mele sincere,deschise,lipsite de ipocrizie,dezinteresate,ma cenzureaza sau dupa caz triaza aceste comentarii.
        Eu am specificat,anticipând frustraea ta,ca poti sa-l elimini oricând doar e „casa” ta si dispui de acceptarea sau nu a ‘intrusilor’.E adevarat ca nu ti-am citit cartile însa banuesc ca ceea ce scrii pe blog se regaseste si în cartile tale,însa când voi ajunge în Ro. amsa trec pe la librarie si am sa achizitionez cu drag din toti autorii cunodcuti recent din virtual .
        Deci,te asigur odata în plus,ca nu ma voi supara niciodata pe tine sau pe ceilalti bloggeri daca vei cenzura comm. mele iar daca nu vrei sa mai deranjez aceasta „casa”,e suficient sa-mi spui,si nu voi mai scrie .
        Sa ai o zi linistita. Te rog accepta-mi scuzele.

        Apreciază

  2. Când intri în casa cuiva, ar trebui să ai și un minimum de respect față de gazdă. Ți-am semnalat elegant de nenumărate ori că ești în afara postărilor, că vii cu aceleași fraze fără nicio legătură cu subiectele. Ești un troll fără să realizezi. Altfel ai veni cu chestiuni constructive, nu cu comentarii la indigo și cu reclame ale altora. Ești matur, cred, ca să-ți dai seama când e timpul să te oprești.

    Apreciază

Lasă un comentariu