Când știi că ți-e bine

joy-233380_960_720      Ți-e mintea limpede și tot ce vezi în jur e colorat. Brusc observi pe stradă fiecare frunză, te înduioșează animalele, ești înțelegător cu gesturile și hachițele oamenilor. Respiri mai bine și cu toți plămânii, iar inima e într-un veșnic dans. Percepi timpul altfel și constați că te bucură lucruri pe care până mai ieri nici nu le băgai în seamă. Zâmbești des și îți place, pentru că îți dă o lumină feței, ți-o spun cei din jur. Ai mai multă răbdare și ești încrezător în ziua de mâine și în cele care vor veni. Începi să-ți faci planuri cu un curaj de care nu te credeai în stare și lași să curgă ape și să înflorească pajiștile acolo unde cândva le-ai otrăvit și le-ai ars. „Ce bine e să-ți fie bine!”. Am auzit vorba aceasta spusă simplu de un bărbat prin gura unei prietene. Amândoi s-au găsit și ticăie în același ritm. El i-a spus tot simplu că bărbații au nevoie de adăpost, mâncare, sex și un hobby, ca să le fie bine cu o femeie. Dar toate odată, nu pe alese, ca într-un meniu de restaurant. Ca în decalog, unde nu ești mai puțin păcătos, dacă încalci doar o singură poruncă. În traducere generală, siguranță, supraviețuire, plăcere și libertate. Dacă una din acestea lipsește, nu ești împlinit. Putem face un exercițiu de imaginație, ca să vedem că nu e departe de adevăr. Fiecare poate fi dezvoltată și te poate duce pe laturi neexplorate de tine. Sunt acele lucruri simple, de care uităm în goana după agoniseală și carierism. Să facem o contabilitate simplă și vom vedea dacă toți avem absolut toate cele enumerate, iar, dacă lipsește ceva, sigur acolo nu mai e firul care să le unească și să le țină. Și aici vorbim despre iubire. Acum e de înțeles de ce e, pe cât la îndemână, pe atât de complexă. Câtă putere de cuprindere are și câtă forță să țină toate aceste lucruri simple și să le îmbine într-o formulă care să nu dea greș pe termen cât se poate de lung.

Foto Pixabay.com

Anunțuri

6 gânduri despre “Când știi că ți-e bine

  1. În goana noastra dupa lucruri materiale,aparent satisfacatoare,însa amarnic de înselatoare,ignoram frumusetea iubirii simple,naturale,originare,edenice,(face à face),dezgoliti de orgolii fara prejudecati obscure impuse de religii ,create de om pentru a stapâni asupra altui om.
    Când vom reusi sa ne regasim identitatea si originea,vom trai o noua viata,prin credinta din inima,IUBIND OMUL întreg (corp,suflet si duh), Abia atunci vom cunoaste acea iubire profunda,autentica,sacrificatoare,a daruirii integrale,fara nici o rezerva,celui/celei pe care-l iubesti. Abia atunci când vei fi capabil si în masura sa mori,sa te sacrifici,pentru persoana iubita vei experimenta paradoxala IUBIRE AUTENTICA si zborul prin moarte spre ETERNITATE !:)

    Apreciat de 1 persoană

  2. Esti un om Autentic,admirabil,curajos,transant,onest,atât de rar întâlniti azi,mai cu seama în virtual,unde cei mai multi scriu în scopuri de interes personal,egoist,indiferenti si incapabili sa vada dincolo de aparente,de perceptia simturilor,în profunzimea sufletelor zdrobite si framântate de probleme de subzistenta cotidiana,neavând nici o clipa de ragaz,necunoscând si neexperimantând,poate niciodata o farâma de IUBIRE,acest medicament al vietii si sanatatii societatii …!
    Daca dragoste nu e,nimic nu e !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s