Despre tot ce ne atinge

adventure-2178313_960_720     De când scriu cărți, interacționez foarte mult cu oamenii, atât în real, cât și în online. Am cunoscut diverse tipologii, caractere, am auzit povești de viață. Prin scris m-am descoperit și pe mine, m-am descoperit și prin toți oamenii pe care i-am întâlnit. Am realizat că maturizarea nu ține de o vârstă și că începe atunci când ai capacitatea să faci o selecție în viața ta, pe toate nivelele. Că nu ești niciodată pregătit pentru bucurii și dezamăgiri, chiar dacă ai mai trecut prin ele. Mi-am dat seama că mereu va fi în noi un copil, care, în mod paradoxal, odată cu înaintarea în vârstă va dori să se joace tot mai mult, să fie răsfățat și alintat. Deoarece siguranța nu ține doar de o locuință, un job și un venit stabil, are nevoie de sentimente durabile și de trăiri. Și resimțim tot mai acut acest lucru, după ce ne-am bifat toate realizările materiale. Cu toate lecțiile primite în viață, ne simțim totuși nepregătiți. Pentru că noi nu mai suntem aceiași nici față de ziua de ieri. Suntem suma tuturor interacțiunilor pe care le avem cu persoane și situațiile create. Orice întâlnire se bazează pe o oarecare condiționare și ne influențăm reciproc. Am remarcat că acolo unde se stabilesc legături puternice între oameni, există o nevoie mai mare, un gol de umplut. Unde fisurile nu se acoperă, oamenii trec mai departe prin viața ta, deoarece nu a existat empatie, mai exact a fost nepăsare. Chimia îi face pe oameni să se îndrăgostească, iar nevoile îi apropie. Putem fi pansamente pentru răni sau leac de vindecare.

Vorbeam de maturizare ca selecție și, dacă ar fi să schimb ceva în viața mea până acum, ar fi fost să creez legături doar cu oamenii care văd în fisurile mele niște cicatrici. Și la fel să văd și eu la ei același lucru. De cicatrici nu ai voie să râzi! Nu m-aș mai agăța de persoane care îmi aduc stres sau mă fac să nu mă simt bine în pielea mea, doar pentru că mă încăpățânez să cred că se pot schimba. Aș spune ce simt, atunci când trebuie și când celălalt vrea să audă, n-aș mai trece cu vederea lucruri care mă afectează. Aș ști când să tac și aș sta mai mult cu mine. Dacă ar fi să dau timpul înapoi, cu mintea de azi, aș ști ce să aleg mai târziu. Acum spun ce simt, dar unii oameni nu au răbdare sau interpretează greșit, tocmai pentru că, la rândul lor, ar da și ei timpul înapoi să spună ce simt, dar nu se mai poate. Acum știu să tac și stau mai mult cu mine, dar pentru unii pare o izolare. Dacă aș da timpul înapoi, nu aș mai fi fost eu, cea de azi, și poate m-aș fi plictisit. Știu că tot ce m-a atins m-a format și transformat, păstrez ceea ce m-a atins. Și mai știu că viața e un joc al întâmplării și al norocului, în care probabilitatea joacă un rol important în conexiunile umane. Probabilitatea ca cineva să acopere acele fisuri, să se formeze o placă tectonică, ce provoacă un seism puternic. Ies ape din matcă, munții devin dealuri, geografia sufletului se schimbă. Oricât încerci să te recompui, nu mai ești același. Pentru că fisurile au fost perfect acoperite, fără niciun firicel care să te facă vulnerabil. Tot ce ne atinge lasă urme peste urme.

Foto pixabay.com

Anunțuri

Un gând despre “Despre tot ce ne atinge

 1. Vezi tu draga Corina,toti oamenii rational-sentimentali (normali) de pe Terra sunt într-o continua lupta pentru supravietuire,într-o cautare frenetica a bunastarii si fericirii,a idealului absolut,iar cei mai ambitiosi si curajosi ating nivele maxime de bunastare pamânteasca,având lumea la picioare,devenind un fel de dumnezei ai planetei si repere pentru generatiile ce si-i aleg ca model.
  Acestia fac parte din elita mondiala,VIP-uri din toate domeniile si aspectele ce caracterizeaza aceasta existenta,viata relativa,efemera,scurta si imprevizibila.
  Cercetând si cunoscându-le istoricul vietii multora dintre acesti (idoli)’dumnezei muritori’ am constatat ca nu au fost niciodata fericiti cu adevarat,ba dimpotriva au fost manipulati si utilizati (sacrificati înca în floarea vârstei) pentru ca prin moartea lor,noi sa devenim mai intelepti,mai evoluati fizic,sufleteste si spiritual,avându-i ca exemple (repere) pozitive sau negative,facând tot ce au facut ei bine si evitând raul ce lor le-a fost daunator,constienti de consecintele cauzei si efectului ce-l vor avea asupra noastra cele doua aspecte,(bine-rau).
  Personal sunt convins,ca aceasta viata relativa bio-fizica,(în trupul acesta trecator,muritor,care mai devreme sau mai târziu expira,si intra în compozitia pamântului de unde a fost creat),este un vis urât,un cosmar pentru majoritatea omenirii,o scena în care suntem papusi manipulate de oameni egoisti lipsiti de valorile autentice ale frumusetii IUBIRII neconditionate,limitati în gândire,crezându-se atot puternici prin nonvalorile materiale acumulate din generatie în generatie,însa inconstienti ca „samânta” lor piere,lipsiti de urmasi,iar toate lucrurile materiale acumulate aici pe pamânt vor fi mostenite de strainii care nu s-au ostenit sa le produca,însa care au cautat mereu cu întelepciune,în smerenie si umilinta,valorile si comorile autentice,indestructibile,atemporale ale ADEVARATEI FERICIRI SI VIETI ETERNE, „…ascunse cu Hristos în Dumnezeu.”
  Toti oamenii nascuti vreodata din femeie pe acest pamânt,au fost si sunt actori purtatori de masti,ce-si joaca rolul scris înainte de existenta lor într-un scenariu numit ADN,mostenit de la parintii nostri,un „Matrix” (amprenta a pacatului neascultarii) inscris de TATAL CREATOR în fiecare fiinta umana venita în aceasta dimensiune,iar în urma cu doua milenii,din dragoste pentru creatia SA,a coborât EL Însusi pe pamânt,întrupându-Se,nascându-Se ca orice om simplu din femeie,pentru a ne rascumpara de vina parintilor nostri,luînd asupra Lui vina lui „Adam si Eva”,prin jertfirea trupului Sau care prin moarte S-a metamorfozat într-o noua faptura spirituala,noul Adam înaltat în slava,învingator al mortii si Locuintei ei.
  EL este UNICUL OM MODEL pe care daca-L vom urma,vom gasi CALEA,ADEVARUL si VIATA AUTENTICA,FERICITA,ETERNA…
  „Veniti la Mine,toti cei truditi si împovarati,si Eu va voi da odihna.Luati jugul meu asupra voastra si învatati de la Mine,caci Eu sunt blând si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastra.Caci jugul Meu este bun si sarcina mea este usoara.” (Matei 11:28-30)
  Un Mai,cât mai fericit si plin de bucurii în Suflet.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s