Despre tot ce ne atinge

adventure-2178313_960_720     De când scriu cărți, interacționez foarte mult cu oamenii, atât în real, cât și în online. Am cunoscut diverse tipologii, caractere, am auzit povești de viață. Prin scris m-am descoperit și pe mine, m-am descoperit și prin toți oamenii pe care i-am întâlnit. Am realizat că maturizarea nu ține de o vârstă și că începe atunci când ai capacitatea să faci o selecție în viața ta, pe toate nivelele. Că nu ești niciodată pregătit pentru bucurii și dezamăgiri, chiar dacă ai mai trecut prin ele. Mi-am dat seama că mereu va fi în noi un copil, care, în mod paradoxal, odată cu înaintarea în vârstă va dori să se joace tot mai mult, să fie răsfățat și alintat. Deoarece siguranța nu ține doar de o locuință, un job și un venit stabil, are nevoie de sentimente durabile și de trăiri. Și resimțim tot mai acut acest lucru, după ce ne-am bifat toate realizările materiale. Cu toate lecțiile primite în viață, ne simțim totuși nepregătiți. Pentru că noi nu mai suntem aceiași nici față de ziua de ieri. Suntem suma tuturor interacțiunilor pe care le avem cu persoane și situațiile create.

Vezi continuarea în carte. 

Foto pixabay.com


Posted

in

by

Comments

Un răspuns la „Despre tot ce ne atinge”

 1. Avatarul lui Joseph
  Joseph

  Vezi tu draga Corina,toti oamenii rational-sentimentali (normali) de pe Terra sunt într-o continua lupta pentru supravietuire,într-o cautare frenetica a bunastarii si fericirii,a idealului absolut,iar cei mai ambitiosi si curajosi ating nivele maxime de bunastare pamânteasca,având lumea la picioare,devenind un fel de dumnezei ai planetei si repere pentru generatiile ce si-i aleg ca model.
  Acestia fac parte din elita mondiala,VIP-uri din toate domeniile si aspectele ce caracterizeaza aceasta existenta,viata relativa,efemera,scurta si imprevizibila.
  Cercetând si cunoscându-le istoricul vietii multora dintre acesti (idoli)’dumnezei muritori’ am constatat ca nu au fost niciodata fericiti cu adevarat,ba dimpotriva au fost manipulati si utilizati (sacrificati înca în floarea vârstei) pentru ca prin moartea lor,noi sa devenim mai intelepti,mai evoluati fizic,sufleteste si spiritual,avându-i ca exemple (repere) pozitive sau negative,facând tot ce au facut ei bine si evitând raul ce lor le-a fost daunator,constienti de consecintele cauzei si efectului ce-l vor avea asupra noastra cele doua aspecte,(bine-rau).
  Personal sunt convins,ca aceasta viata relativa bio-fizica,(în trupul acesta trecator,muritor,care mai devreme sau mai târziu expira,si intra în compozitia pamântului de unde a fost creat),este un vis urât,un cosmar pentru majoritatea omenirii,o scena în care suntem papusi manipulate de oameni egoisti lipsiti de valorile autentice ale frumusetii IUBIRII neconditionate,limitati în gândire,crezându-se atot puternici prin nonvalorile materiale acumulate din generatie în generatie,însa inconstienti ca „samânta” lor piere,lipsiti de urmasi,iar toate lucrurile materiale acumulate aici pe pamânt vor fi mostenite de strainii care nu s-au ostenit sa le produca,însa care au cautat mereu cu întelepciune,în smerenie si umilinta,valorile si comorile autentice,indestructibile,atemporale ale ADEVARATEI FERICIRI SI VIETI ETERNE, „…ascunse cu Hristos în Dumnezeu.”
  Toti oamenii nascuti vreodata din femeie pe acest pamânt,au fost si sunt actori purtatori de masti,ce-si joaca rolul scris înainte de existenta lor într-un scenariu numit ADN,mostenit de la parintii nostri,un „Matrix” (amprenta a pacatului neascultarii) inscris de TATAL CREATOR în fiecare fiinta umana venita în aceasta dimensiune,iar în urma cu doua milenii,din dragoste pentru creatia SA,a coborât EL Însusi pe pamânt,întrupându-Se,nascându-Se ca orice om simplu din femeie,pentru a ne rascumpara de vina parintilor nostri,luînd asupra Lui vina lui „Adam si Eva”,prin jertfirea trupului Sau care prin moarte S-a metamorfozat într-o noua faptura spirituala,noul Adam înaltat în slava,învingator al mortii si Locuintei ei.
  EL este UNICUL OM MODEL pe care daca-L vom urma,vom gasi CALEA,ADEVARUL si VIATA AUTENTICA,FERICITA,ETERNA…
  „Veniti la Mine,toti cei truditi si împovarati,si Eu va voi da odihna.Luati jugul meu asupra voastra si învatati de la Mine,caci Eu sunt blând si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastra.Caci jugul Meu este bun si sarcina mea este usoara.” (Matei 11:28-30)
  Un Mai,cât mai fericit si plin de bucurii în Suflet.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: