Descifrează codul și intră în oraș!

Comandă Cartea acum!

„Acţiune, suspans, intrigă complicată, crime, accidente, răpiri, un deznodământ surprinzător, pe toate le veţi găsi în romanul Corinei Ozon, o combinaţie de thriller, policier şi science-fiction. «Viaţa e făcută din cercuri concentrice, pe care le parcurgi ca să ocoleşti cât poţi ţinta, dar orice ai face ţinta eşti tu, pentru că acela e locul care ţi s-a dat de la naştere, iar de menire nu poţi să fugi», afirmă autoarea prin vocea unuia dintre personaje. Binele şi dreptatea triumfă până la urmă, fiindcă, aşa cum spune un alt erou al cărţii, «Suntem nişte arheologi, săpăm după adevăr». Însă dincolo de focurile de artificii ale unui conflict spectaculos se ascunde o poveste despre iubire, nefericire, regrete ori speranţă şi despre singurul lucru care contează în orice lume şi-n orice timp: familia.” Rodica Bretin

„Cum să nu-ți trezească curiozitatea o carte ce are motto câteva versuri dintr-o melodie ce sondează infinitul: π? Totul pleacă de la această constantă matematică a cărei reprezentare zecimală nu are sfârșit. Nici nu ai început bine s-o citești, că misterul este deja lângă tine și este sporit de versurile din motto. Ce transmit ele? Dragoste pentru matematică și obsesie pentru numere? O obsesie ce pare să controleze complet persoana și s-o țină captivă într-un cerc infinit de calcule matematice, in a circle of infinity? Răspunsul îl primești exact la finalul cărții și se suprapune perfect pe ultimul vers din motto. O nouă întrebare te ține în continuare în același cerc al infinitului.” Mihai Dinu

„Cartea Corinei Ozon este creată cu un singur gând, acela de a nu rata niciun cititor. Așa că, pentru a vă împlini destinul, nu ratați nici voi și citiți Cineva in orașul ăsta te iubește. Un roman-fenomen, cum la noi nu s-a mai scris, o carte-film în care acțiunea bate personajul, doar pentru ca personajul să revină și să se bată pentru a supraviețui definitiv în noi. Dacă v-a plăcut serialul The X-Files (Dosarele X), dacă vă încântă jocurile minții, dacă vreți o carte după a cărei lectură să rămâneți cu amintiri de neuitat, atunci Cineva din orașul ăsta te iubește este romanul vostru. Și, ca să parafrazez titlul, sunt convins că toți cititorii, nu doar cei din oraș, vor iubi cartea Corinei Ozon.” Liviu Surugiu

articole


  • Scrierea de recuperare a memoriei și reconstrucția identității

    Istoria individuală este parte integrantă a istoriei colective, iar un popor nu poate avea o identitate dacă nu-și cunoaște istoria. Literatura, scrisul, are și această capacitate de a imortaliza pagini din istorie, de a încapsula epoci pe care altfel le-am uita, în lipsa unor dovezi palpabile. Scriitoarea Daniela Rațiu practică acest gen al scrierii de…

  • Ce se întâmplă când cad voalurile

    Este adevărat că societatea românească, în mare parte, este patriarhală, încă există domenii în care predomină bărbații, iar aici putem încadra și literatura. La fel de adevărat este că, în ultimii ani, numărul scriitoarelor a crescut vizibil, ca și cel al editoarelor. Cu toate acestea, încă nu putem vorbi de o egalitate de gen în…

  • Despre artă ca nevoia de a desena ferestre în ziduri

    Omul, de-a lungul secolelor, a uitat să mai aibă grijă de sine, de acea aură care, în timp, s-a subțiat. Dar păstrează în ADN germenii creației, poezia fiind doar una dintre dovezi, dar poate primordială. Mai întâi a fost Cuvântul. Mai întâi a fost Poezia sau Proza? Cu aceste manifestări ale creației, avem toate șansele…

  • Conectați, dar singuri

    În aceste vremuri avem tot ce ne trebuie pentru a putea fi conectați în orice moment, pe întreg mapamondul. Însă în mod paradoxal, suntem mai singuri ca niciodată, spune poeta Alina Monica Țurlea, care locuiește la Roma, în Italia. Pe timpul pandemiei a scris o carte în limba română, „Academia însinguraților”, pentru că a simțit…

Caută un subiect
Categorii
Publicate recent
Trimiteri

Would you like to contribute as an editor or a writer to our blog? Let us know all the details about yourself and send us a message.