Din octombrie anul trecut până în iulie anul acesta am realizat o serie de podcasturi cu invitați din diverse domenii, povești interesante și adevărate. A fost o preocupare din plăcere și din nevoia pe care am simțit-o de a acoperi golul lăsat de interacțiunile din timpul evenimentelor fizice. M-am oprit odată cu începerea vacanțelor și cu gândul că voi reveni cu un nou concept când timpul îmi va permite. Însă experiența din aceste nouă luni a fost fenomenală pentru mine și mi-a menținut vibrația la cote înalte. Am avut ocazia să stau de vorbă cu oameni pe care nu i-am mai văzut demult, sau aflați la distanțe mari, m-am simțit bine că am aflat ce mai fac și că au acceptat cu bucurie să participe la această întreprindere media de care m-am ocupat cap coadă: de la înregistrare, editare și până la difuzare pe canalul YouTube. Am promis într-un articol despre aceste podcast-uri, publicat pe corinaozon.com, site-ul meu de autor, că voi reveni cu un top al celor mai vizionate interviuri. Iată care sunt primele cinci, în ordinea descrescătoare a vizualizărilor:
- Petronela Rotar, despre călătoria spre sine. Petronela este o scriitoare foarte îndrăgită și psihoterapeut în formare. Așa că nu m-a surprins că interviul cu ea a adunat cele mai multe vizualizări. Aici vorbește despre retreat-urile pe care le organizează împreună cu alți psihoterapeuți, despre experiența din Zanzibar, dar și despre riscurile pe care le presupune expunerea publică și cum le-a făcut față. A fost o discuție în care se pot vedea pasiunea și profesionalismul Petronelei în ceea ce face.
- Mihaela Dumitru, consiliera badantelor românce din Torino. Mihaela a furnizat o poveste tulburătoare: cea despre viața deloc ușoară a femeilor angajate ca îngrijitoare de bătrâni în Italia, însă a vorbit despre soluții optimiste privind asigurările de viață și nu numai la care aceste femei pot avea acces, însă, din ignoranță, nu le obțin. Mihaela, stabilită în Torino de mulți ani, spune despre grupul pe care l-a înființat pe Facebook, care numără aproape 20 mii de membri, unde femeile badante sunt informate asupra drepturilor pe care le au, și despre serviciile de consiliere pe care le oferă. Era de așteptat ca poveștile de viață tulburătoare ale unor femei care au ales să plece cu speranța unei vieți mai bune să fie printre cele mai vizualizate.
- Alex Andronic, de la fenomenul cozonacilor pe social media la afacere. Alex, un tânăr scriitor și bucătar cu școală în Danemarca, a fost afectat, ca mulți alții, de pandemie. La sfârșitul anului trecut, ca să își umple timpul și mintea, s-a apucat de făcut cozonaci după rețete proprii, care au devenit atât de populari pe Facebook, încât s-a văzut nevoit să mai cumpere cuptoare, ca să facă față comenzilor. Alex povestește cum a transformat cu succes un hobby într-o afacere, pornind de la zero, dar și ce dificultăți a întâmpinat. S-a ținut de promisiune și în prezent a deschis un local dintr-o cunoscută franciză.
- Gilda Popescu, afacere de succes cu perle, ca o vacanță. Gilda, femeie de afaceri, povestește cum a pus bazele și cum a dezvoltat o afacere cu perle în online, în condiții destul de vitrege. Acum, ea și soțul ei obișnuiesc să petreacă o bună parte din an în Tenerife, fără să întrerupă afacerea. Gilda îi motivează pe cei care nu au curaj să fie pe cont propriu, astfel se explică succesul poveștii sale.
- Monica și Vasile Zincă, despre construirea relațiilor după abuzuri. Monica a trăit ani într-o relație toxică și abuzivă, de o violență rar întâlnită. A reușit să iasă cu greu din ea și a dorit să împartă experiența public cu alte femei, ca să le conștientizeze. La una dintre aceste ieșiri l-a întâlnit pe actualul soț, Vasile, iar împreună parcurg un drum al împăcării cu sine și al vindecării. Monica a devenit psihoterapeut și dorește să poată ajuta cât mai mulți oameni aflați în deznădejde sau în cupluri toxice. Povestea spusă cu atâta sinceritate de Monica, dar și plină de emoții nu putea să nu fie de impact.
Pe următoarele cinci locuri se află povestea unei afaceri cu parfumuri, a unui inginer de aeronave în Franța care scrie cărți, interviu cu actrița care a interpretat one-woman-show-ul „Zilele amanților”, printr-o performanță excepțională. La rând vine interviu cu o scriitoare foarte tânără, a publicat prima carte la 19 ani, care a fost tradusă în limba germană, interesante percepțiile despre viață și muncă. Pe locul zece se află povestea unei tinere antreprenoare care a înființat o asociație de sprijinire a femeilor abuzate, ea însăși fiind în trecut victima unei experiențe neplăcute.
Poveștile personale autentice vor fi mereu interesante și vor capta atenția, tocmai prin actualitatea și puterea lor de motivare. Acesta a fost și obiectivul cu care am pornit să fac aceste podcast-uri: povești adevărate care să funcționeze ca exemplu și repere. Nu doar despre succes, ci și despre eșecurile prin care ajungi la succes.
Acest top este, desigur, aproximativ și e mult din efectul algoritmilor rețelelor sociale, ca și contextul în care au fost difuzate, însă ordinea subiectelor preferate cam aceasta ar fi. Însă toate interviurile și toți invitații merită ascultați, puteți vedea podcasturile aici. Până la un nou video, vă mulțumesc!
(Foto pixabay.com)
Lasă un răspuns