Despre curajul de a urmări viziunea și o poveste londoneză

      andreea londra 3Andreea a plecat la Londra urmând o iubire, după cum credea la momentul respectiv. Apoi a renunțat la jobul dintr-o corporație pentru a-și îndeplini un vis. Are 32 de ani, e brașoveancă, a urmat Facultatea de Drept, are studii în Relații internaționale, a profesat în domeniul legal, atât în România, cât și în Marea Britanie. Este mamă, iar de câteva luni a deschis o afacere- un bistro destul de căutat în Londra pentru meniul vegan pe care îl oferă. Am întrebat-o de ce a plecat din Brașov și care au fost cele mai mari probleme cu care s-a confruntat în societatea care a adoptat-o. Mi-a răspuns cu mult aplomb: „Andreea este o norocoasă. Vine de la Brașov și a poposit la Londra pentru că a crezut ca s-a îndrăgostit. La momentul respectiv nu am realizat ca dragostea se găsește la Paris sau Veneția. La Londra se fac bani. M-am adaptat greu. Abia după ce m-am mutat la Londra am realizat că de fapt nu sunt așa adaptabilă precum credeam. Îmi lipseau viața socială foarte mult si prietenii. Mi-a fost greu să îi regăsesc pe ai mei; ai mei cei care au rămas în toată țara. O perioadă am atârnat de ei și de amintirile care ne legau până conștient am decis că este cazul să încep să clădesc ceva nou. Măsurat în timp, cam 2 ani. Discriminarea a fost o problemă reală. Trecerea de la un oraș de provincie precum Brașovul la o metropolă. Underground-ul londonez, a cărui linie galbenă nu o nimeream :))…multe lucruri mărunte. În materie de oameni, a fost lipsa de toleranță. Nu ne mai înțelegem unii pe alții deși avem mai multe instrumente la dispoziție ca să o putem face. Lipsa unei comunități românești unite a fost o altă problemă. Pe subiectul ăsta, se poate discuta foarte mult.” 

andreea londra 2A luat o decizie care i-a schimbat viața? „Ce faină e asta! Cu mândrie spun: curajul (care cred că a venit mai mult din disperare) de a renunța la confortul corporației pentru o aventură. A fost o decizie blind, fără plan de afaceri, fără susținere financiară; doar o viziune. Mi-a schimbat viața în sensul în care i-am promis Dumnezeului meu că pentru fiecare încercare la care mă supune voi da înapoi bunătate. Iar asta este o provocare supremă pentru mine: să rămâi cine vrei sa fii, no matter what …pe planul ăsta nu ma prostituez. ” Apoi a venit momentul în care a lucrat la visul ei, acela de a avea o afacere proprie, și care nu e doar asta: „Mon Way Bistro & Cocktail Bar este modul meu de a mă exprima si mesajul meu către lumea exterioară. Crește în mine în fiecare zi si eu odată cu el. Mon Way se traduce simplu in …my own way si îl vreau a fi mai degrabă o experiență decât un restaurant cu mâncare și băutură. Afacerile sunt un alt fel de prostituție: trebuie să găsești balanța între ce vrei tu personal ca antreprenor să pui în piața și ce îți cere de fapt piața. Tu decizi cât te dezbraci, cât de repede si motivul sau motivele pentru care o faci. Cred că în final este important să îți urmărești viziunea, dacă ești suficient de norocos să o fi găsit.”

Am întrebat-o care sunt cele trei lucruri importante din viața ei: „ Doar unul ocupă cele trei locuri: Mateo, fiul meu. Este astmatic, iar orele, nopțile și  zilele petrecute în spital cu el, m-au făcut să realizez că atunci când copilul meu nu respiră, toată lumea mea se prăbușește.”mon way bistro

Și o definiție a iubirii, o întrebare pe care o pun tuturor celor care sunt de acord să împărtășească povestea lor. Pentru că modul în care ne raportăm la iubire de fapt spune despre ceea ce suntem. Iar Andreea a dat un răspuns foarte interesant: „Definiția de azi ar suna așa: iubirea este o dezbrăcare de tine, o depersonalizare pentru o emoție total inexplicabilă; îl vezi si te topește pe interior; ai vrea să deschizi gura dar nu poți. Dacă mă întrebai acum vreo câteva săptămâni îți spuneam ca iubirea este timing. Dacă mă întrebi mâine probabil ca îți voi spune ca înseamnă cu totul altceva. Asta ar fi iubirea pasională. În final, iubirea este despre porunca numărul X si credința pe care o porți cu tine în: iubește-ți aproapele.”

Mi-a plăcut discuția cu Andreea, felul în care își argumentează convingerile și luciditatea ei. Povestea ei demonstrează că îndeplinirea dorințelor este direct proporțională cu doza de curaj pe care o avem în viață.

Foto arhiva personală Andreea Cârlan

Un gând despre „Despre curajul de a urmări viziunea și o poveste londoneză

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s