Despre acordarea șanselor/On giving chances

English version, here.

doors-1767563_960_720     Viața este o permanentă călătorie printre și alături de oameni. Există legături care se mențin pe termen lung, iar altele care se termină brusc, deși promiteau trăinicie. În general, oamenii își petrec un timp împreună pentru că au lucruri și interese comune. Apoi se întâmplă ca unul să plece. Indiferent de starea pe care ne-o lasă, orice plecare se face cu un motiv. Și, oricât e de greu, ar trebui să-l acceptăm, fără să ne cramponăm în rugăminți și discuții care uzează. Când cineva decide să iasă din mediul nostru, înseamnă că a luat această decizie cu ceva timp înainte de a ți-o transmite. Cu alte cuvinte, setările sunt create deja și orice încercare de a le schimba sunt de prisos. Dependența creată de-a lungul legăturii face cu atât mai grea desprinderea. Dar se întâmplă ca oamenii plecați odată să revină în viața noastră mai târziu. Puterea de acceptare și gradul de estompare al amintirilor neplăcute dictează dacă reprimim pe cineva sau nu. La fel, așa cum plecăm, vrem să ne întoarcem, pentru că ceea ce am ales nu a corespuns așteptărilor noastre.

Momentul dificil este dacă acordăm șansă sau nu. Și câte șanse putem acorda cuiva. În inconștient ne acordăm nouă șanse și trecem decizia reprimirii prin filtrul nostru sufletesc. Este foarte important cât de răniți mai suntem, cicatrizarea rănilor este cea care dictează starea de spirit în asemenea situații. De multe ori, acceptăm din nou pe cineva doar pentru o satisfacere a orgoliului sau pentru că încă suntem disperați. Se întâmplă să uităm de ceea ce ne face bine și raportăm totul la povestea din trecut. Ori acolo eram alții. Decizia de a acorda șansa ar trebui făcută doar în prezent și cu trimitere către viitor.

Vezi continuarea în carte.

Foto pixabay.com


Posted

in

by

Comments

Un răspuns la „Despre acordarea șanselor/On giving chances”

  1. Avatarul lui Joseph
    Joseph

    Relatiile durabile dintre doua persoane nu pot fi realizate decât prin sacrificiu de sine,abandonarea (în)frângerea EGO-ului,zdrobirea mândriei si trufiei cultului personalitatii,raportându-ne existenta la SINELE ABSOLUT,ATEMPORL,care cuprinde totalitatea Universului perceptiei existentei,energiilor constiente rational-sentimentale manifestare succesiva de lumini si umbre prin care,percepem existenta traind sentimente de fericire si/sau nefericire,în finctie de experientele placute sau neplacute avute în existenta relativa,efemera,scurta si imprevizibila a trecerii prin aceasta ‘vale a luminilor si umbrelor’ în care alegerea (liberul arbitru) de a trai în lumina si/sau ascunsi în umbra,ne apartine fiecaruia în parte.
    O toamna cât mai frumoasa si …luminoasa !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: