Despre o iubire imposibilă și furtuna sufletului

20900903_1840950212588114_3008686083682944310_o
Sandy Cove Lighthouse, la Terence Bay, Nova Scotia

        Ai simțit vreodată că ai nevoie de o pauză, să te smulgi pur și simplu din nebunia urbană și să găsești un loc izolat, în care să te regăsești pe tine? Iar acolo să dai peste locuri, oameni cu povești ciudate, din alte timpuri, dar care, precum o spirală, te aruncă într-un trecut comun. Unde tu găsești răspunsuri la întrebări pe care le purtăm ca pe niște ace înfipte sub piele. De ce doare când iubim? De ce pleacă din viața noastră tocmai cei pe care-i iubim atât de mult? De ce timpul și locul nu se coordonează astfel încât să putem rămâne cu cei care ne iubesc?

Întrebări pe care o femeie, plecată undeva, la margine de lume, le duce cu ea și închiriază o căsuță pe coasta Atlanticului. Unde valurile izbite de stânci vin mereu cu întrebări dureroase. Și unde își dorește doar liniște ca să scrie. Dar furtuna care o lasă fără energie electrică, moartea subită a proprietarului pensiunii la care ea mânca, întâlnirea cu un misterios pescar, ce poartă păcate adânc îngropate, îi produc mutații în suflet. Realizează că relația aparent confortabilă pe care o are cu bărbatul din orașul mare în care locuia este doar o iluzie. Experiența din Terence Bay, locul enigmatic cu întâmplări stranii, îi schimbă reperele și îi produce o regresie în timpuri de care uitase.

21245734_1653142161386388_1871196372_oCeva ce așteptam demult să citesc, dar azi am primit cartea. Și, cum am început-o, nu am mai închis-o până la ultimul punct. Furtuna și valurile Atlanticului izbite de stânci încă le simțeam în suflet, la fel cum Magda le-a trăit și ea, în căsuța închiriată undeva, la margine de lume. Și care m-a făcut să retrăiesc lungi conversații în noapte spre zi, când suferințele vorbite erau ca o terapie. Totul e scris în real time, niciun colț nu este cruțat de lumina reflectorului amintirii, nicio trăire nu este omisă. Totul la fel cum e scris în palma ei, acolo unde un singur bărbat a fost curios să o cunoască. „Eu doar dacă sângerez, scriu”, spune eroina. Povestea în plină desfășurare alternează cu alte povești situate pe paliere temporale și geografice diferite. Cărți în cărți, oglinzi în oglinzi. Și valurile care se izbesc de pereții sufletului.

Recomand această carte, „Terence Bay, o iubire imposibilă”, scrisă de Magdalena Manea, apărută la Editura Național, de unde poate fi comandată, sau direct de la autoare. O poveste de dragoste care se petrece în Canada, dar se poate petrece oriunde în lume. Aceeași Magdalena Manea a scris și „Foaia de drum lung”, după numele blogului ei, răsfoit frenetic de românii de pe continentul nord-american și nu numai. Pentru că ea locuiește în Toronto de mulți ani, dar visează în românește. Promite o revenire după călătoria la Terence Bay. Aștept povestea. De ce o iubire imposibilă? Pentru că noi, pentru că eu și tu…pentru că „zeii se mai strecoară și printre noi”. Veți vedea în carte cum.

Un gând despre „Despre o iubire imposibilă și furtuna sufletului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s