Despre magie (albă și neagră) și faima unui restaurant românesc din Italia

17362621_907970839344863_5698375846282657501_n      A lucrat ca economist, apoi și-a deschis propria agenție imobiliară, specializată în dezvoltarea de rețele de supermarket-uri și mall-uri. Când piața imobiliară a început să cadă, a decis că trebuie să facă o schimbare în viața lui. S-a căsătorit cu Elena, pe care o cunoștea de ceva vreme, și au plecat în Italia. Acum deține un restaurant în Torino, care se află pe primul loc în clasamentul restaurantelor de carne din Piemonte. Drumul până la reușită a implicat și sprijin, dar, mai ales, multă muncă. Mihai Stănculescu și-a calculat pașii și a mizat mereu pe experiența profesională. „Am lucrat împreună cu cumnatul meu într-o firmă care se ocupa de sisteme de evacuare fum, amenajări de restaurante etc. După o perioadă l-am convins să deschidem un restaurant”, povestește Mihai despre începuturile aventurii din Torino. Desigur că existau deja multe restaurante, însă el a găsit acel ceva care să-l deosebească de oferta existentă. „Voiam să deschidem un restaurant de carne (tatăl meu a fost Director General la Abatorul Râmnicu Vâlcea timp de 25 de ani) cu tema Dracula. Aveam un prieten, Fabrizio Modina – profesor la universitatea de Moda din Torino, și el a fost cel care ne-a explicat că Torino face parte din Triunghiul Magie Neagră și Magie Albă. Am început să dezvoltăm ideea și așa s-a născut La Casa del Demone. Am venit pe piață cu o calitate în plus în privința cărnii,  tratăm rase de carne Angus Argentina și Black Angus USA. Torino este un oraș plin de restaurante normale, iar noi am venit pe piață cu un Restaurant original ca design, servicii și produse. în Italia nu era o obișnuință conceptul de Cocktail Bar and Grill. Am reușit să îmbinăm serviciul de Cocktail cu serviciul de cină.”

la-casa-del-demoneÎn restaurantul cu specific dark, rezervările se fac cu ceva timp înainte, ca să poți prinde o masă liberă. Un decor inedit și mâncare gustoasă, un meniu diversificat, ce împacă orice gusturi. Cât despre triunghiurile de magie, de care pomenește Mihai, nu toată lumea știe ca una din piețele orașului formează un triunghi de magie alba cu Lyon și Praga, și unul de magie neagra cu Londra și San Francisco.

„Cumnatul meu, Roby, a fost cel care m-a susținut în această afacere, el fiind și asociatul meu. Dacă ne uităm la clasamentele pe piață, suntem pe primul loc la restaurante de carne în Piemonte”, mai spune Mihai. casademonelocale_03

Recunoaște că a făcut multe schimbări care i-au marcat destinul și că toate s-au dovedit a fi bune. Muncește timp de 14-16 ore pe zi, iar cele mai importante lucruri pentru el sunt: familia, seriozitate în tot ceea ce faci și prietenii.

14500447_1459017097448382_2191058612432384040_o

Succesul lui Mihai este un rezultat al educației, experienței și al abilităților de a folosi oportunitățile, totul echilibrat de familie și de calitatea prietenilor.

Articolul face parte din proiectul Corina Ozon Connections. Oamenii sunt legați între ei prin povești. No matter the distance, there are connections.

Foto arhiva personală Mihai Stănculescu și Tripadvisor

Comments

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: