Despre o poveste cu dragoste, informatică și restaurante

17274909_1208083482642498_1356755906_n    A crescut într-o familie de nevăzători, a plecat în Spania cu o viză de Suedia, a început de la „munca de jos”, cum spune ea, iar acum deține un restaurant devenit loc de întâlnire pentru românii din zona Madrid. Împlinirea profesională nu a mers mână în mână cu cea personală, dar Ruxandra merge înainte.

„Am ajuns în Spania în 10 iunie 2000, cu o viză de Suedia. Am început de la munca de jos, curățenie la o școală de informatică. Nu-mi plăcea deloc, chiar dacă e o muncă demnă, știam că pot mai mult. Perechea mea de atunci era doxă în informatică, și i-am zis că vreau să învăț…. a fost cam sceptic el, pentru că eu nu știam nici să tastez bine. Și am absorbit informația ca un burete, în 3 luni știam să repar un calculator, știam bine hardware, dar nu știam să redactez un document:))) Am învățat de la coadă la cap.” Astfel își începe Ruxandra povestea. După trei ani de Spania, deschide împreună cu partenerul ei de atunci firma INFONETWORKS SYSTEMS SL, care a crescut repede prin obținerea unor contracte de service cu firme mari. „Dar începusem să mă plictisesc, munca sedentară… ceva lipsea, relația era praf…atunci a apărut o propunere de asociere pentru un restaurant românesc, în toamna lui 2006.” A pus la bătaie banii pe care-i avea și așa a apărut primul restaurant Acasă. „Eu nu știam nimic de acest domeniu, dar la fel ca și în informatică, am învățat repede, am citit, am întrebat… și în scurt timp, restaurantul a început să funcționeze mulțumitor. Nu a fost ușor, dar nici greu… îmi place să pun suflet în tot ceea ce fac, mă documentez mult, și mereu tratez clientul cum mi-ar plăcea mie să fiu tratată. Am muncit mult pentru o imagine frumoasă, am selectat clientela…”. 

Pe soțul ei, Ciprian, l-a cunoscut în anul 2005, erau amici, iar din 2008 au început o frumoasă relație ce a dus la căsătorie doi ani mai târziu. „Am avut o poveste de dragoste specială… munceam împreună, aveam aceleași hobby-uri, eram aproximativ 24 din 24 împreună. Certurile noastre erau pe plan profesional, pe plan personal eram super bine, în 2011 s-a născut primul băiețel, Lucas Sebastian, și în 2014 al doilea, Darian Aaron. Restaurantul Acasă mergea super bine, așa că ne-am gândit să ne extindem, să deschidem încă unu, mai mare….am găsit un restaurant cu o curte imensă, în total 13.000 mp, soțul meu s-a implicat în tot ce înseamnă renovarea restaurantului, a facut un proiect incredibil…. dar relația noastra a început să scârțâie. Ambele restaurante merg bine, dar, dacă pe plan personal nu ești bine, partea profesională nu poate umple acel gol imens.” 

17270417_1208083399309173_1385330818_n (2)Ruxandra a luat o decizie, dar nu închide uși și nu ridică ziduri, crede că ce va fi să se întâmple i se va întâmpla. A crescut într-o familie de nevăzători. „Părinții mei au luptat mult să ne dea o educație bună, ne-au implementat valori și calitate umană de mici, iar ceea ce sunt azi se datorează în mare parte lor, apoi eu am luptat de tânără să-i fac sa fie mândri de mine, și într-un fel să le rasplatesc tot efortul lor.” Mi-a scris despre povestea ei în grabă, apoi și-a cerut scuze că trebuie să se întoarcă la treabă. Ruxandra a clădit totul prin muncă și prin puterea ei mare de adaptare. Viața a mai luat-o prin surprindere, dar deja se  simte pregătită.

Articolul face parte din proiectul Corina Ozon Connections, dedicat lunii martie, ce marchează primăvara și feminitatea,  susținut de Diamond by Adesgo. Sub această umbrelă voi continua să public poveștile adevărate ale Femeilor Diamond. Femei din diverse colțuri ale lumii, care nu se cunosc între ele. No matter the distance, there are connections.

Foto arhiva personală Ruxandra Ulici Focsa

logo adesgo (2)

 

Comments

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: