Despre o poveste de destin din Paris

image4    În anii `90, Oana era una dintre cele mai fermecătoare prezențe de pe ecranele posturilor de televiziune. Era crainică la știri. Viața ei a fost greu încercată, a rămas văduvă, cu doi copii mici și a luat-o de la început în altă țară. Mai mult, și-a cunoscut actualul soț datorită unei simple decizii…imobiliare. După moartea tatălui copiilor ei, care s-a stins după o lungă suferință, iar Oana i-a fost alături, viața ei s-a schimbat complet. Voia să schimbe casa pe care au făcut-o împreună, pentru că simțea că o sufocă amintirile. „La câteva zile după înmormântarea lui, stăteam in depresie pe canapea, în pijama, cu ochii în tavan. Și nu auzeam în urechi decât zgomotul pe care îl fac pașii pe străzile pietruite din Paris diminețile devreme. Nu am știut atunci de ce aud asta, dar se repeta zilnic. Abia când mi-a venit ideea să plec m-am gândit că poate fusese un semn”. A plecat la Paris, unde mai avusese drumuri, s-a înscris la un curs de design interior și a închiriat un apartament. Voia să testeze terenul, înainte  de  a lua decizia mutării cu tot cu copii, care au rămas în grija părinților și a sorei ei. Timp de patru luni, Oana a făcut naveta București- Paris, la două săptămâni, cu bilete ieftine luate de dinainte.

image1-9La începutul lui decembrie 2010, s-a decis să închirieze un apartament în Paris și a ales unul din zecile de oferte din online. Agent imobiliar era o bulgăroaică, cu care Oana a comunicat foarte bine pe mail. Când să semneze contractul, agenta o anunță că proprietarul s-a răzgândit, iar Oana i-a zis că va opta pentru un alt apartament care avea un alt agent imobiliar. Bulgăroaica o roagă să-i dea cinci zile să găsească altceva. Oana a fost de acord și aici a intervenit mâna destinului. După două zile, agenta a venit cu o ofertă mai bună, un apartament frumos, intermediat de o americană stabilită la Paris. Cea care avea să-i facă cunoștință cu actualul soț, Karim. „Dacă primul proprietar nu s-ar fi răzgândit în ultima clipă, aș fi semnat cu bulgăroaica, americana nu ar fi apărut in peisaj, și nu l-aș fi cunoscut pe Karim. Deci da, e o frumoasă poveste de destin.”image3

Acum Oana, Karim și copiii formează o familie frumoasă. Oana spune că e fericită, se potrivesc, nu există între ei niciun fel de barieră de comunicare. Își respectă reciproc obiceiurile, sunt deschiși și învață unul de la celălalt. Oana e de părere că orice relație care merge trebuie cultivată, până când vlăstarele se transformă într-un copac mare și puternic. Gândesc la fel și singurul lor regret este că timpul zboară prea repede. „Probabil așa trebuie să fie când îți găsești jumătatea. Eu nu am mai trăit asta.” 

image2În anul 2012, Oana a avut și o afacere la Paris. După ce a vândut două apartamente la București, a cumpărat o franciză românească și timp de patru ani a trăit experiența antreprenoriatului. Magazinul era situat în centrul Parisului și era activ la toate evenimentele Fashion Week. După patru ani de satisfacții, dar și de epuizare, a vândut afacerea și s-a dedicat casei și familiei. În prezent, scrie pentru Life.ro și e în căutarea unui job în Comunicare. Copiii au crescut, s-au integrat și au un tată care îi iubește ca și cum ar fi ai lui. Karim are o carieră impresionantă în industria hotelieră. „Am un soț care încă imi da fluturi in stomac, după 6 ani, e ceva…Beigbeder habar n-are el cum e cu iubirea după 3 ani 😉 ”. Oana e de părere că greșelile în viață sunt inevitabile, dar ele ne modelează.

Pentru că vine luna ce marchează primăvara și feminitatea, voi publica poveștile adevărate ale unor femei, din punctul meu de vedere, deosebite. Femei din diverse colțuri ale lumii, care nu se cunosc între ele. E un proiect personal sub umbrela Corina Ozon Connections. No matter the distance, there are connections.

Foto arhiva personală Oana Gharbi

Caută un subiect
Categorii
Publicate recent
Trimiteri

Would you like to contribute as an editor or a writer to our blog? Let us know all the details about yourself and send us a message.

%d blogeri au apreciat: