Despre iubire și Google

7027066cee7119ed0fbb967096d21107       De ceva vreme încoace, au apărut și încă apar bloguri, cărți adresate bărbaților, mai exact despre cum ar trebui să iubească ei femeile. În paralel, e o hemoragie de lecții despre cum să ne iubim noi, femei și bărbați. Nu e nimic rău, însă ca la orice afecțiune, ar trebui să fie un tratament personalizat. Că ce îmi place mie, altuia nu-i place. E adevărat, nu putem uniformiza iubirea, că, vorba aia, câte bordeie, atâtea obiceie. Pe de altă parte, sunt binevenite câteva repere, acolo, să știe bărbatul ce-i lipsește femeii (deși nici ea nu știe exact). Știu că astfel de texte sunt citite cu aviditate de femei, ca să vadă cum gândesc bărbații. Atâtea granițe între cele două sexe, încât chiar ajungi să crezi că suntem specii diferite. Când citești despre „jocuri, strategii, moduri de abordare”, te duci cu gândul la încercarea de a comunica cu un extraterestru, nu cu un bărbat. Acum, este la fel de adevărat că nouă ne lipsește educația, în general. Însă nu pot să nu mă întreb cum s-au iubit părinții și bunicii noștri, și, mai departe, nu pot să nu mă gândesc cu înfiorare că în haosul ăla, în care ei nu știau mare lucru despre iubire, despre cum să se poarte femeile cu bărbații, am venit noi pe lume. Și mai stau și mă întreb de unde știu femeile cum să se poarte cu bărbații?

Un amic îmi povestea că a făcut parte dintr-un fel de frăție, unde se adunau bărbați timizi și își împărtășeau problemele. Acolo învățau toți pașii de abordare a unei femei. De exemplu, pentru unii dintre ei era o adevărată frământare să ceară numărul de telefon al unei femei, pe care o plăceau. Sau să stabilească o întâlnire. După însușirea teoriei, treceau la practică, apoi se întâlneau și povesteau despre reușita sau eșecul lor. Tot acest amic îmi spunea că a părăsit grupul, după ce a scăpat de neîncrederea în sine.

Despre spaima pe care unii o trăiesc în clipa când realizează că iubesc, am mai scris. Și asta e uman. Ceea ce e important însă este modul în care gestionezi această spaimă, pentru că riști să pierzi oamenii care te plac și nu se mai apropie de tine.

Că vorbeam despre educație, astăzi, Google a publicat topul celor mai populare căutări pe motoarele de căutare. Iată trendul de pe la noi:

Cum se/ cum să…?

1. Cum se programează PC să se oprească?
2. Cum se face mămăligă pentru momeală la pești
3. Cum se deplastifiază o hârtie
4. Cum sa fac un împrumut la bancă
5. Cum se trasează un teren de fotbal
6. Cum se joacă jocul slither.io
7. Cum se bea cafeaua verde
8. Cum se manifestă hernia de disc
9. Cum se cultivă șofranul
10. Cum se face un site.

Internet, pescuit, credite bancare, fotbal, medicină după ureche. Cam pe aici ne situăm. Acum înțelegeți de ce sunt atât de citite și chiar binevenite acele lecții despre cum să iubim?

Foto pixabay.com


Posted

in

by

Comments

Un răspuns la „Despre iubire și Google”

  1. Avatarul lui Joseph
    Joseph

    Parintii nostri s-au iubit simplu,natural,atrasi de sentimente primare,fara ‘programare’,neinformati,nerobotizati,neclonati de tehnologia informatica ,ce au închis între ziduri izolând,separând,anulând gîndirea inimii,în favoarea ratiunii si a inteligentei artificiale,virtuale,iluzorii,inselatoare dezumanizante, reci,lipsite de valorile autenticei iubirii fierbinti,curate,sacrificatoare,care se ofera neconditionat,pur si simplu din dragoste pentru IUBIRE !
    Un week end frumos si …’calduros’!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: