Despre lucrurile care trebuie să se întâmple

hands-1246170_960_720   O femeie trece prin momente neplăcute. Căsătorită de ceva ani, cu doi copii, a observat în ultimele luni că soțul ei are schimbări în comportament. A început să se poarte urât cu ea, nu-i mai convenea nimic, orice încercare de a purta o discuție degenera în scandal. Au ajuns să doarmă în camere separate, iar ea suferea. Sigur, „simptomele” erau evidente, omul avea concentrată atenția în altă parte și sigur că nu mai avea resurse și pentru cea de acasă. Femeia însă a refuzat să creadă că intervenise o altă persoană între ei. Investise încredere în soț, au făcut multe lucruri împreună, copiii erau atașați de tată. Ea, deși conduce o afacere, nu uită să fie cochetă, mereu aranjată, glumeață. Însă adevărul a venit crud, iar el a recunoscut că mai are o legătură, iar o perioadă s-a mutat cu bagaje la noua „atenție”. Ea l-a iertat și au căzut de acord să-și mai dea o șansă, pentru copii, și au plecat într-o mică vacanță cu toții. Iar marea lui grijă a fost ca amanta să nu pățească ceva, fiind vorba de o angajată la firma lor. La întoarcere, ea a aflat că el a vorbit-o de rău în cercul de prieteni și chiar a dat de înțeles că stă cu ea cumva din milă. A denigrat-o și la locul unde își desfășoară afacerea. Ei nu i-a fost ușor când a auzit toate acestea despre cel cu care împărțea casa, masa și patul, însă își dorește să mențină familia unită. Deși multă lume îi spune că el va continua legătura extraconjugală, că o va răni și o va face să sufere. Ea își permite să susțină singură copiii, dar, undeva, în străfundul inimii îl mai iubește pe cel care era odată. Știu, vine întrebarea obișnuită: cum mai poate iubi pe cineva care îi produce răni? Dar cred că nu e om să nu fi trecut prin situația de a continua să aibă sentimente pentru cineva drag odată și care i-a făcut apoi rău. Desprinderea e grea.

În asemenea situații, sfaturile curg gârlă, se emit judecăți de către toate taberele deja formate, se analizează căsnicia pe toate fețele, cine a greșit și de ce. Adevărul este că nimeni nu poate cunoaște și simți ce e în sufletul cuiva, dacă nu are toate datele. Una e privirea relaxantă de la distanță, și alta să fii acolo zi de zi, în casa celor afectați. Intențiile celor din jur sunt mai mereu de a ajuta, însă, dacă stăm să privim în urmă, la o răscruce de-a noastră, câți am ascultat și am ținut cont în acele momente de sfaturile cuiva? Ba chiar ne-au agasat, pentru că inima în lacrimi nu poate vedea limpede. Sunt procese care trebuie să-și urmeze drumul, să parcurgă toate etapele, să treacă prin toate nuanțele. Nu toată lumea iese cu fruntea sus și repede după o ruptură, mai ales când la mjloc sunt o familie, lucruri construite împreună, promisiuni și speranțe. E ca o afacere în care ai investit și a dat faliment. Vei căuta căi să o resuscitezi, până când îți vei da seama că trebuie să o iei pe alt drum. Este căderea și arderea fiecăruia, pentru că orice întâmplare pe care o trăim suntem noi, în variantele mai mult sau mai puțin dorite. Le vom căuta cândva, ca să reîntregim ce am lăsat în urmă, și atunci le vom privi cu detașare totală. Până atunci, ce trebuie să se întâmple se va întâmpla. Însă să nu uităm că totul se petrece în timpul nostru, pe care nu-l mai putem recupera.

Foto pixabay.com


Posted

in

by

Comments

3 răspunsuri la „Despre lucrurile care trebuie să se întâmple”

 1. Avatarul lui Stefan Todrescu
  Stefan Todrescu

  Un articol in gama „Vai femeile cit pot sa indure”. Insa realitatea este alta. Azi, femeile au ajuns detectoare de barbati cu bani. In prima jumatate de ora de la o discutie cu o potentiala partenera va dori sa stie din ce an este autoturismul, stai la bloc/casa si cite camere, daca iti faci vacantele in strainatate (adica daca ai bani). Bineinteles ca este total dezinteresata nu te intreaba ce salariu/venituri ai si ca isi doreste sa ofere foarte mult, are multa iubire de oferit. Insa intimplator te roaga sa mergi cu ea la service ca are masina o problema si ea singura va fi prada usoara la smecherii de mecanici, si acolo nu are decit 20 de lei in buzunar, ca si-a uitat portofelul asa ca plateste tu si iti da ea banii. Si altele din aceeasi gama. Dupa 45+ singurele preocupari ale femeilor sint sexul (daca se poate in fiecare zi) si banii. Din pacate, odata cu emanciparea femeii, se observa destramarea familiilor. Nu o spun eu, ste cercetare stiintifica facuta de Academia Romana. Este foarte greu sa gasesti o femeie trecuta de 35 / 40 ani care sa aiba alte orizonturi decit banii si sexul non-stop si sanatoasa psihic.

  Apreciază

 2. Avatarul lui Joseph
  Joseph

  Nu cred ca exista „lucruri care trebuie sa se întâmple”. Asta ar însemna o credinta preconceputa în predestinare,soarta,ceea ce este caracteristic neasumarii responsabilitatii,lasitatii,fanatismului,tradarii ipocriziei,egoismului,arogantei si dezumanizarii entitatii rational-sentimentale numit „OM”.
  În relatiile de cuplu esuate,în majoritatea esecurilor vinovat este barbatul,mai cu seama pentru ca rationamentul si perceptia iubirii lui este limitata la aparente,rationament lipsit de profunzime si analizat din perspectiva satisfactiei imediate,orbit de sentimente primare,ignorând consecintele comportamentului sau pe termen lung,care vizeaza familia,în care el are rolul responsabilitatii în fata Ziditorului,deoarece femeia este parte din el,iar obligatia lui este sa o iubeasca neconditionat.
  Nevoia cea mai importanta a oricarei femei normale,este de a se simti iubita de barbat,iar când acest sentiment se manifesta sincer,dinspre ‘el’ spre ‘ea’, va produce o reactie de reciprocitate,ce va creste constant flacara iubirii ‘arzând’ si consumând materia pâna la epuizarea ‘combustibilului’,a contopirii (2 în 1) facând din cei doi unul singur,mai puternici uniti în gândire si sentimente,doua inimi ce vor bate într-un singur ritm ,traind înlantuiti de IUBIREA NECONDITIONATA,SACRIFICATOARE,învingând moartea si Locuinta mortilor,prin acesasta sacrificare unul fata de altul,prezentata de Dumnezeu prin Avraam,prietenul Sau,iar în urma cu doua milenii prin sacrificiul FIULUI SAU HRISTOS,prin care fiecare putem percepe,calea,adevarul si viata autentica,eterna,dincolo de bariara limitelor perceptiei primare,spatio-temporale…
  O zi si un week end plin de…IUBIRE AUTENTICA !(:

  Apreciat de 1 persoană

  1. Avatarul lui Corina Ozon

   Eu mă refeream că oamenii trebuie să parcurgă etapele, fiecare în ritmul. Indiferent de sfaturile primite, nu va ține cont de ele până nu se va convinge singur. Weekend frumos!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: