Despre un englez autentic stabilit la Alba Iulia

delia3    Anul trecut, am cunoscut un cuplu de tineri minunați. M-au găzduit cu inima deschisă acasă la ei, în Alba Iulia, în timpul turneului de lansări de cărți prin țară. Deși abia acum sunt de 30+, m-au impresionat maturitatea și responsabilitatea lor. Atunci aveau un singur copil, anul acesta a venit al doilea, amândoi niște bijuterii. El se ocupă de mai multe afaceri, ea e translator, și lucra și de acasă, fiind în perioada post-natală. Au o casă primitoare și decorată cu gust, de pe geamurile căreia se întind niște dealuri verzi de o liniște și frumusețe ce-ți taie respirația. Amândoi au muncit mereu și se bucură că sunt o familie. Partea interesantă este Mark, un britanic în vârstă de 65 de ani, care locuiește la ei și face parte deja din familie. Mark este bunicul, profesorul de engleză, bona, ajutorul de bucătar, prietenul și orice și oriunde este nevoie de el. Povestea stabilirii lui în casa Deliei și a lui Cosmin este cumva inedită. Cu mai bine de 10 ani în urmă, Delia lucra la o firmă care se ocupa cu implementarea unui proiect de energie eoliană. Printre investitori se afla și Mark. Știind că Delia vorbește engleză foarte bine și este comunicativă, șeful i-a dat ei ca sarcină să se ocupe de Mark, aflat în vizită pentru prima oară în România. Ea l-a plimbat prin Transilvania, i-a povestit istoria locurilor, i-a făcut cunoștință cu oameni. Iar lui Mark i-a plăcut atât de mult, încât a revenit. delia-4Între timp, Delia s-a căsătorit cu Cosmin, iar Mark venea la ei în vizită. S-a atașat atât de mult de tineri și de locuri, încât a decis să vândă apartamentul din Londra și să se mute în casa lor din Alba Iulia. Mark nu mai are pe nimeni, toată viața lui a muncit și și-a dedicat-o părinților care erau bolnavi. Exuberanța și pofta de viață a tinerilor soți i-au trezit emoții, pe care nu a avut cum să și le manifeste. Iar, odată cu venirea pe lume a primului copil al Deliei și al lui Cosmin, Mark s-a schimbat total. Până la nașterea lui Alex, nu credea că e capabil să-i placă copiii. Pe profilul lui de Facebook se declară mândrul bunic al băiețelului. Vorbește cu el în engleză, îi dă să mânânce și se joacă cu el. Se duce la biserică, deși nu înțelege limba română. Îi place să dea de mâncare la păsări și la animale. Delia, aflată acum după a doua naștere, mi-a spus ceva impresionant: a avut o problemă după cezariană, iar Mark s-a dus la biserica ortodoxă și s-a rugat pentru ea. Pentru el, acum ei reprezintă întreaga lume. Oamenii din zonă îl simpatizează și nici nu ai cum altfel. Un om cu bun simț, educat, care face totul astfel încât să nu deranjeze, dar să fie de ajutor. Ca să nu mai spun ce bine gătește! Are un spirit tânăr și poți vorbi cu el despre orice subiect.

delia1Mark este confirmarea faptului că sentimentul de Acasă e legat strâns de împlinirea sufletească. Mi s-a părut interesant să scriu azi, 1 decembrie, această poveste adevărată despre un englez stabilit în Alba Iulia, orașul marii Uniri. Mark a găsit familia care-i lipsea, iar Delia și Cosmin l-au primit cu dragoste și respect, pentru că au simțit rănile ce se cereau vindecate. Și i-au oferit ca balsam întreaga lor prețuire. Povești de aici, de lângă noi.

Foto Arhiva personală Delia&Cosmin


Posted

in

by

Comments

5 răspunsuri la „Despre un englez autentic stabilit la Alba Iulia”

 1. Avatarul lui Poteci de dor

  Emoţionantă poveste, Corina!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Avatarul lui Corina Ozon

   Da, viața e mereu surprinzătoare și îți scoate în cale povești incredibile!

   Apreciază

 2. Avatarul lui Joseph
  Joseph

  Iubirea autentica nu are nationalitate,nici culoare,este curata,alb-stralucitoare !(:

  Apreciat de 1 persoană

 3. Avatarul lui Ema

  N-am inca 35+, but age is just a number. Imi place mult.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Avatarul lui Corina Ozon

   E generic 35+, Ema. Oricine e binevenit. Și mă citesc persoane și de 18, 20+, care îmi spun că vor să învețe despre viață 😉

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: