Despre „cei șapte ani de acasă” de iubire

family-1466262_960_720     „Pe drum am luat niște chifle proaspete și, când am ajuns acasă, le-am băgat în dulap și am scos pâinea pe care o aveam de câteva zile, ca să mănânc. În acel moment, mi-am amintit cum tatăl meu, când eram copil, așa ne punea să facem. Să mâncăm mai întâi ce era mai vechi, ca să nu aruncăm. Și ce era proaspăt se învechea, așa că nu apucam niciodată de fapt să mâncăm ce luam proaspăt. Am aruncat imediat pâinea veche la gunoi și am mâncat chiflele. Mi-am dat seama atunci câte metehne am dus cu mine din copilărie și cât erau de proaste. Cât de mult m-au împiedicat să mă bucur de viață. Am realizat că părinții mei, de fapt, nu au avut o căsnicie bună, că s-au suportat reciproc, cu certuri dese și rare zile de liniște. Dar pentru cei din jur, chiar și pentru mine, erau o familie armonioasă. Deși mai vedeam în vizitele pe la prieteni, că părinții lor erau altfel. Și asta m-a afectat pe mine inconștient în alegerile mele. Pentru că am făcut ceea ce am văzut în casă, așa credeam că e bine. ”, mi-a povestit zilele acestea un bărbat 40+. Vorbeam despre traumele din copilărie și cum ne influențează ele viața. El mi-a spus că mult timp nu le-a conștientizat, a avut brusc o revelație, când în familie a avut loc un eveniment neplăcut. A fost ca o undă de șoc, care l-a trimis înapoi în timp și și-a revăzut toate rănile neînchise. A înțeles de ce nu a reușit până la o vârstă să găsească persoana potrivită și a suferit în urma unor rupturi. Se spune că nu e bine să-ți judeci părinții, însă cu siguranță ei poartă responsabilitatea bagajului pe care ni-l facem de la naștere, la fel cum noi suntem răspunzători de cel al copiilor noștri. „Cei șapte ani de acasă” sunt temelia construcției care vei fi la maturitate. Și nu cred că este vorba doar despre educație, cât despre modul în care ești învățat să apreciezi ce e frumos, să te bucuri de viață și, mai ales, cum să iubești. Pentru că iubirea stă la baza acestora.

Ne naștem cu cromozomul iubirii, strecurat cu grijă în spirala ADN, însă, dacă nu știm cum să o folosim, va acționa instinctiv și haotic. Părinții sunt cei care transmit acest pachet genetic, preluat din generațiile anterioare. Câți dintre noi am fost învățați despre iubire și cum să o facem? Iubirea a însemnat de cele mai multe ori respectarea unui set de reguli, care nu are de-a face cu sentimentele. Iubirea a fost despre cum să nu-ți faci de râs familia și pe tine. Iubirea a fost despre orice altceva în afară de tine. Cei tineri, care vin acum, sunt atât de diferiți de cum eram noi, și în bine, tocmai pentru că mulți dintre părinții lor sunt cei ca cel care mi-a spus povestea lui dintr-o suflare. Adică au crescut bâjbâind sentimentele, și au ajuns să le distingă mult mai târziu, ca atunci când înveți culorile. Și au conștientizat de ce li s-a întâmplat abia acum. Dar e un semn bun, al unei treziri, și au putut să transmită copiilor, tinerii de azi, ceea ce ei nu au învățat la timpul lor. Și anume că, pentru a învăța despre iubire, nu e târziu niciodată.

Foto pixabay.com

Anunțuri

4 gânduri despre “Despre „cei șapte ani de acasă” de iubire

  1. Îmi place abordarea obiectiva pe care o expui în text,referitor la mostenirea genetica.Caracterul îl mostenim de la parinti,bunici si stra-stra-bunici pe linia genealogica,iar „cei sapte ani de acasa”nu au un impact esential în evolutia si perceptia iubirii,deoarece,în majoritatea cazurilor (ma includ) copiii asculta de parinti din respect si/sau frica,fiind dependenti de acestia,nepermitându-si liberul arbitru decât dupa câstigarea independentei de acestia,când se dezvolta personalitatea,individualismul responsabilizând individul de propriile actiuni si consecintele acestora.
    Pe scurt, suntem conceputi din iubire,prin iubire,si pentru iubire ! Existam înconjurati de iubire,respiram,iubire,consumam iubire inconstienti si ignoranti,orbi si surzi la strigatele disperate ale iubirii ce ne cheama la autentica viata,aratata în sacrificiul lui Hristos,metafora IUBIRII NECONDITIONATE SACRIFICATOARE. Omenirea a rastignit AUTENTICA IUBIRE,LUMINA ALB STRALUCITOARE,preferând surogate colorate,REFRACTIE A LUMINII CURATE,fiecare alegându-si culoarea preferata…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s