Unde se duc supărările, când se duc

bridge-901764_960_720   O prietenă, trecută printr-o despărțire recentă, îmi spunea că ea se miră că eu, când sunt supărată (ne știm de ceva timp) reușesc să mă concentrez pe ceea ce am de făcut, fără legătură cu situația care mi-a produs supărarea. Adică, să merg mai departe cu ce am în cap să fac, chiar să diversific. I-am spus că pe mine, reacțiile chimice, cum sunt furia sau fericirea, mă stimulează. Că poate mă afectează pe planuri secundare, dar nu le las să-mi atingă lucrurile importante. E un exercițiu pe care l-am dobândit de-a lungul timpului, poate în anii de presă, când mort-copt trebuia să-ți faci treaba, indiferent de stare sau că erau Sărbători și zile libere pentru ceilalți. Ea mi-a spus că nu se poate gândi la nimic în perioade de tristețe, în afară de treburile de rutină și nu are puterea să se apuce de altceva până nu-i trece.

Vezi continuarea în carte.

Foto pixabay.com

8 comentarii

 1. Metamorfoza ‘larvei’ si abandonarea ‘crisalidei’ ! Renasterea (nasterea din nou din apa si Duh)! Acest proces greu si dureros,se realizeaza într-o perioada de timp,ce difera de la individ la individ,în functie de spatiul cultural-geografic în care se desfasoara acest proces,singurul mijloc de a te înalta,spre noi dimensiuni,zburând peste pamânt,liber,fara prejudecati,înaltat deasupra tuturor legilor omenesti de IUBIREA NECONDITIONATA…empatica,altruista,indiferent de conjunctura !

  Apreciat de 1 persoană

 2. Mmmm, eu cand sunt fericita muncesc fara sa simt oboseala sau foame. Cand sunt trista nu ma pot concentra la nimic, iar energia este la pamant. Cum spuneam zilele trecute, munceam plangand, mancam plangand, vorbeam cu el pe Facebook punand emoticoane vesele dar eu plangeam in hohote… Trebuie sa faci si asta… trebuie sa le tii piept…

  Apreciat de 1 persoană

  1. Iubirile virtuale provoaca tinerilor (în special) vise, sperante iluzorii,ce se transforma la final,într-un cosmar cu gust amar,iar adeseori cosmarul duce chiar la stari depresive,uneori dorinti sinucigase ! Iubirea este Dumnezeu,iar cine se joaca cu Ea,se joaca cu El,si se stie ca Dumnezeu este „un foc mistuitor” ! Aviz amatorilor !:)

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s