Mic ghid de trecere prin toamnă

autumn-1770470_960_720   E sezon de nunți, toamna, când se înregistrează cele mai multe depresii și despărțiri. Când cad frunzele și toată natura se pregătește să intre în încleștarea iernii. Se apropie inevitabil Sărbătorile, bucurie pentru cei „luați”, gol în suflet pentru cei singuri sau părăsiți. Dar e timp pentru uitare, pentru desprindere. Să ai puterea să mergi în locurile, unde cândva ai fost fericit, deși nu toată lumea recomandă acest lucru, fără să îți atingă sufletul ca o lamă de cuțit, ci ca o adiere. Eviți o perioadă toate zonele „toxice”, suspecte că ți-ar putea face rău. Harta ta zilnică arată precum o scenă de crime, cu insule marcate prin cordoane fosforescente, pe care sunt inscripții de avertizare: „Nu te apropia!”, și conține rute noi, ocolitoare, doar să nu mai vezi și să uiți. Periodic, fără să-ți dai seama, te apropii câte puțin, până îndrăznești să treci de cordoane, care dispar când le atingi. Apoi poți să ieși și să mergi unde vrei, cât timp poți să-ți spui: „Nu mă mai dor orașele, gările, aeroporturile, nu-mi mai plâng străzile, nu mă mai arde muzica, nu mă mai înțeapă ploaia, nu mai e trist parcul, prăjitura e dulce, se aud vrăbiile, metrourile sunt pline de graffiti, frunzele ude miros a proaspăt, nu mai văd printre lacrimi mesajele din trecut, nu mă mai străpunge nimic pe unde am fost tu. Am revenit acasă, ca un rătăcitor prin viață, de unde pornesc pe un alt drum.” Respiră și mai spune odată. Ești pregătit să intri în iarnă.

Foto pixabay.com


Posted

in

by

Tags:

Comments

6 răspunsuri la „Mic ghid de trecere prin toamnă”

 1. Avatarul lui Joseph
  Joseph

  „Am revenit acasa,ca un ratacitor prin viata,de unde pornesc pe ‘un alt drum.’”
  Patrunzând esenta acestor cuvinte în profunzimea si esenta lor,analizându-le cu întelepciune,punând în balanta experientele binelui si raului,veghind continuu,luptând cu sinele la mentinerea unui echilibru continuu între aceste doua aspecte,orice persoana rational-sentimentala,poate gasi „calea” spre fericire, doar prin …Iubire neconditionata .

  Cei ce iubesc cu adevarat,
  Simtind durerea celor multi,
  Din propria cenuse-au înviat,
  Iar azi,ei stau victoriosi pe munti !…

  Apreciat de 1 persoană

 2. Avatarul lui Corina B.

  Ne vedeam des la locul meu de munca…. iar atunci cand povestea s-a terminat (dar nu si dragostea noastra) eu trebuia sa revin zilnic sau aproape zilnic in acea incapere… si sa lucrez… desi aveam in fata ochilor locul unde stateam amandoi… Si asa am descoperit ca poti sa lucrezi la calculator desi lacrimile ti se innoada in barba…

  Apreciat de 1 persoană

  1. Avatarul lui Joseph
   Joseph

   @Corina B.
   Frumos citat ! IUBIREA…FLACARA MISTUITOARE… ETERNA !

   Apreciază

  2. Avatarul lui Corina Ozon

   Da, Corina, e o chestiune de concentrare. Voi scrie un text si despre acest lucru. Viata merge inainte, cu sau fara aceiasi actori.

   Apreciază

   1. Avatarul lui Joseph
    Joseph

    Iubirea autentica este …ETERNA ,chiar daca cel iubit nu este fizic printre noi,ramâne pentru eternitate o prezenta vie,în tr-un loc tainic al inimii iubitoare !

    Apreciat de 1 persoană

   2. Avatarul lui Corina B.

    Merge…. desi doare ca naiba….

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: