Despre iubire, cu instrucțiuni de folosire

one-1644410_960_720     M-am întors după o călătorie prin Sibiu, Arad și Oradea, unde m-am întâlnit cu cititorii. Dar despre acestea voi spune pe blogul de autor (corinaozon.com). Iată și motivul absenței mele de pe 35+. Însă în real am fost conectată la povești despre și cu oameni. În afară de Oradea, unde am fost pentru prima oară, în celelalte orașe am mai avut evenimente. Însă peste tot, discuțiile pe care le-am avut au fost despre iubire, de parcă toată lumea s-ar fi vorbit. O fi de la toamnă, o fi de la nevoia de a înțelege lucruri, de a ne da curaj și confirmări acțiunilor noastre.

Sigur că nu poți veni cu nimic nou, când zici despre iubire. Însă iubirile se petrec într-un context, care diferă de la om la om. Chiar înainte să plec, o prietenă spunea că ea e convinsă că iubirea ține de momentul înâlnirii. Adică de modul în care coordonatele temporale și locale s-au armonizat. Adevărul este că tot ceea ce forțezi nu are un final bun. Oamenii sunt inepuizabili, când vine vorba de iubire. Vor să afle tot ce se poate despre condițiile în care izbucnește (niciodată pe teren arid!), cum poate renaște între doi soți deveniți colegi de cameră, dacă mai este iubire la 45+. Unii au recunoscut franc că își trăiesc iubirea de ani într-o relație în afara mariajului. Fără regrete și fără să-l rănească pe celălalt oficial. Mai întâi au stat pentru copil, apoi, pe măsură ce timpul a trecut, li s-a părut inutil divorțul. Erau demult străini și liberi.

Indiferent de condiții, întrebarea este aceeași, pe cât de simplă, pe atât de greu de răspuns, astfel încât să mulțumească pe toată lumea: de unde știi că iubirea pe care o simți e adevărată? Că ceea ce faci pentru ea este bine? Fără îndoială că experiența are și ea câte ceva de zis. Este bine să ne punem întrebări, pentru a ne cunoaște mai bine, este bine să vorbim despre noi cum suntem când iubim sau cum am fost. A nu se face niciodată comparații între persoane, ci doar între trăiri, între nivelurile de intensitate. Eu am mai scris despre iubire, și pe bloguri, și în cărți. Și am spus că fiecare iubire te pregătește pentru următoarea, pentru că totul este o evoluție. Fiecare iubire scoate la iveală un eu al nostru, nou, și sunt șanse ca ceea ce credeam că a fost iubire la un moment dat să nu fi trecut granița unei fixații, din prea mult ego, sau a unei disperări de a nu fi singur. Iubirea e un proces deloc ușor, care te trece prin diverse etape, te metamorfozează și nimeni nu-ți poate explica și descrie clar, dar, când ești „ars”, maturizat, o simți sigur și știi că a venit. Și obligatoriu să fie reciprocă. Altfel e obsesie sau orice altceva. Iubirea este greu de întreținut și, ca atare, dificil de resuscitat. Așa că atenție la presiune! A nu se confunda cu plăceri trecătoare și de moment. Când ai adunat toate instrucțiunile de folosire, vei ști ce să faci cu ea.

Mă bucur pentru discuțiile sincere și interesante, pentru poveștile auzite. Pentru  curajul de a căuta explicații, acolo unde ne place să dăm vina pe Univers când nu știm ce să spunem. Voi reveni pe această temă.

Foto pixabay.com

Anunțuri

4 gânduri despre “Despre iubire, cu instrucțiuni de folosire

  1. Scrii cu atâta convingere ca mi-e imposibil sa nu-mi exprim admiratia si dragostea pentru sufletul tau iubitor de valori autentice izvorâte (cred) din profunzimile cele mai tainice ale unei inimi transformate,metamorfozate de IUBIREA DIVINA !
    Sa fii iubita si fericita,împreuna cu toti cei dragi tie,draga Corina !:)

    Apreciat de 1 persoană

  2. Am citit trilogia amantilor pe nedormite si nerasuflate incepand de vineri seara cand te-am intalnit la Arad, pana sambata dimineata…m-a prins in mreje povestea dulce-amaruie…imi place cum scrii…la fel de mult mi-a placut si „Pana cand ma voi vindeca de tine”, cartile tale sunt viata frematatoare,fara fasoane sau false pudori…abia astept sa mai vii la Arad.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s