Cădere și reinventare

rural-926399_960_720      Zilele acestea a devenit viral un filmuleț în care Deshun Wang, un actor chinez care la aproape 80 de ani a făcut furori în lumea modelingului, își povestește în două minute căderea și urcarea. După o carieră de actor și o inițiativă eșuată în pantomimă, la 50 de ani, Wang se trezește la limita subzistenței. Adunându-și resursele și toată experiența acumulată, se apucă să-și remodeleze corpul, prin exerciții fizice la sală, realizează o expoziție inedită de manechine vii ca replici ale sculpturilor lui Rodin, devine coacher pentru manechini, iar la 79 de ani uimește lumea prin apariția sa la o prezentare de modă. Practic, și-a exploatat tot talentul pe care-l avea și și l-a upgradat, apoi l-a aplicat acolo unde calitățile sale erau cerute.

Întâmplarea a făcut ca tot în aceste zile, să ascult povestea relatată de o prietenă despre o femeie de carieră, cu portofoliu și cv impresionant, relocată pentru câțiva ani cu jobul în străinătate. La întoarcerea în țară, a avut surpriza să constate că nu mai avea loc în fosta firmă, astfel că la 45+ s-a pomenit fără serviciu și cu un copil de crescut. A avut doar un moment de îndoială și panică. Și-a contactat clienții cu care a lucrat și și-a oferit serviciile ca și consultant în domeniile în care ea avea experiență. În interacțiunea din business, a observat uzura factorului uman, cauzată de ritmul nebun din corporații. A urmat Facultatea de Psihologie și și-a deschis propriul cabinet, unde îmbină coachingul cu consilierea de specialitate. O relansare de succes, care a implicat un risc asumat. Însă nu i-a fost teamă, deoarece experiența ei era cea mai mare avere.

Toți avem în viață câte o „cădere”, iar cele de mai sus pot părea doar niște povești motivaționale. Însă, cât timp sunt reale, nimic nu ne împiedică să ne uităm în trecutul nostru și să descoperim momentul de răscruce, când am fost puși să facem o alegere. Sau să o luăm de la zero fără nicio speranță. Schimbare de casă, oraș, țară, job, divorț, eșec în afaceri…Ce mult ne-am temut de acel salt, dar ce frumos a fost! Reinventarea nu este doar un nou look, ci atitudinea și curajul de a-l afișa. Există riscul să nu placă, să nu fie util nimănui, dar acest lucru este doar temerea noastră. Dintr-un ocean de oameni, și unul dacă va spune că e bine ce faci, merită să mergi mai departe. Acela sigur va spune și altcuiva și nu vei fi singur. E doar o chestiune de răbdare și timp, pentru ca drumurile tale să se întâlnească cu ale celor care te căutau. Este suficient să te cunoști foarte bine. Iar vârsta e doar un reper pentru a-ți organiza viața. Mai jos puteți vedea clipul cu Deshun Wang, care a ridicat moralul multor oameni aflați la limită.

Foto pixabay.com


Posted

in

by

Comments

3 răspunsuri la „Cădere și reinventare”

 1. Avatarul lui Tipsynel

  Avicola Crevedia a dispărut ca brand! Chiar dacă se schimbase denumirea în Agroli, Groenland, Agro shops, era locul în care îmi pusesem nădejdea că voi apuca să ies la pensie. Din data de 29 septembrie se va închide tot! Deocamdată mă aflu în ipostaza de viitor şomer. Articolul m-a făcut să mă gândesc mai mult dacă să accept asta sau mă voi „reinventa“. Mulţumesc, doamnă!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Avatarul lui Corina Ozon

   Mă bucur. Orice facem în viață trebuie exploatat mai târziu și îmbogățit prin experiență. Mult succes! 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 2. Avatarul lui Joseph
  Joseph

  Optimismul si dragostea autentica,pasionala de viata,de oameni de natura,de univers de Dumnezeu,depaseste orice obstacol,orice bariera,orice zid,prin credinta,speranta,rabdare si perseverenta.
  Prin credinta,omul poate realiza …miracole !:)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: