Cercul vicios al vârstei sexelor

young-man-1515412_960_720    Acum câteva zile, la o întâlnire cu niște prietene 40+, am aflat că există un trend și anume ca femeile mai mature, să zicem, să aibă iubiți cu mult mai tineri. Prin asta înțelegând o diferență de vârstă între 15 și 20 de ani. Am auzit astfel povești despre asemenea cupluri care se înțeleg bine, au o viață socială și nu stau ascunse de gura lumii. După valul puternic de lamentări feminine ce clamau dispariția bărbatului adevărat, a venit rândul sexului tare să simtă lipsa femeilor adevărate. Câțiva au spus sincer că femeile mai tinere vor bărbați mai în vârstă și potenți financiar, sau sunt workaholice. Femeile disponibile „pe piață” sunt cele din segmentul 40 și 50 +, tocmai cele care se întreabă unde sunt masculii de altădată. Pe nișa aceasta se pare că vin bărbații de 25+ și 30+, atrași de feminitatea și independența femininelor mai coapte. Acestea le oferă confort, sfaturi, conexiuni utile. În replică, ei sunt maleabili, le admiră și le aplică tratamente de rejuvenare prin injectare cu hormoni. În majoritatea cazurilor, ele sunt cele care au un venit mai mare, explicabil și prin avantajul vârstei, adică au avut când să-și facă o carieră sau o afacere. Am mai înțeles că în asemenea gen de relații, partenerii își ridică standardele și acest lucru este constructiv.

Așadar asistăm la un fel de cerc vicios produs tocmai de presiunile sociale și de falsele modele promovate. Cei de 25+ sunt educați de mame de 40+ , care, la rândul lor, nu-și găsesc bărbați de vârstă apropiată, pentru că cei de 45+ caută reconfirmarea masculinității în partenere de 25+. Bărbații de 25+ (mulți foarte frumoși și cu bun simț) se refugiază în brațele femeilor de 40+, de vârsta apropiată de cea a mamelor lor. Punctul nevralgic pare să fie la bărbații de 45+, cu stare materială bună, cel mai râvnit target și cel mai rar ca disponibilitate. Ei sunt generația prinsă între două tipuri de societăți și regim politic, care nu se resemnează cu trecerea timpului. La 60+ îți spui că ți-ai îndeplinit planurile principale. La 40+ simți că ai multe de făcut, iar timpul te aleargă. Orice refuz al unei femei mai tinere de 30+ este o dramă, care poate lăsa traume în respectul de sine, și așa neconsolidat prin educația de dinainte de 89. Cine te învăța atunci să te respecți pe tine și să ai încredere în forțele tale? În schimb o cucerire este victoria vieții. Deschiderea atâtor perspective și oportunități de acum poate fi năucitoare, iar curba lui Gauss suferă modificări. Asistăm la o clătinare socială, pe fondul propriilor greșeli și al frustrărilor, neîmplinirilor personale. Sigur ceva se resetează acum și în sistemul nostru de valori, poate este o reașezare de concepte și o regândire a convențiilor. Cei care resimt acut toate acestea sunt cei singuri și tot mai resemnați că nu-și mai găsesc partenerul potrivit. Între două reașezări, mereu a fost o generație-tampon de sacrificiu. Aceasta de acum stă împărțită pe sexe pe maluri diferite și se arată cu degetul unii pe altele reproșându-și lipsa sentimentelor.

Foto pixabay.com

Caută un subiect
Categorii
Publicate recent
Trimiteri

Would you like to contribute as an editor or a writer to our blog? Let us know all the details about yourself and send us a message.

%d blogeri au apreciat: