Mediul înconjurător al iubirii

balloons-388973_960_720     S-a mai întâmplat să te uiți în urmă și să te apuce un hohot de râs la ceea ce odată tu credeai că e „dragoste”. Nu doar atât, ci să te cuprindă efectiv jena, rușinea că ai consumat atâtea resurse pentru o persoană cu mult sub nivelul tău. Dar de unde să fi știut tu atunci asta, dacă toți porii strigau că acela e alesul și nu va mai fi altul niciodată, că e factotumul proiecțiilor tale. Stop. Să folosim cuvinte mai simple, ca să nu se creadă că e ceva rușinos. Ce se întâmplă cu noi în acele momente, când părem căzuți sub o vraja indestructibilă și ne lăsăm manipulați de vorbe simple meșteșugite cu caznă, când nu părem disperați, ci doar cu garda căzută. Îți zici că sentimentele nu țin cont de școlile absolvite, ci de caracter.

Când ceva nu merge și se repetă, poate nu este vorba doar despre tine, ci despre oamenii cu care te înconjori. Cei care vor să își fac drum spre inima ta vor avea de străbătut prin acest alai de primitori, ale căror gusturi nu coincid poate cu ale tale. Dacă poveștile se repetă, e timpul să faci o selecție. Oamenii se apropie unul de altul prin structurile lor asemănătoare și mereu se vor căuta ca într-o mișcare browniană. După o reașezare sănătoasă, poți să râzi de ceea ce odinioară ți-a provocat chiar suferință. Dar care ar mai fi farmecul, dacă am ști tot de dinainte?

Vezi continuarea în carte. 

Foto pixabay.com


Posted

in

by

Comments

3 răspunsuri la „Mediul înconjurător al iubirii”

 1. Avatarul lui Fabiola Ion

  Am aflat și eu de curând despre o poveste frumoasă de iubire încetată brusc fiindcă ea a fost influențată de părerea surorii. „Nu e suficient de bun pentru tine!” a fost suficient pentru a rupe relația. Se pare că sora era atotștiutoare. 😁

  Apreciat de 1 persoană

 2. Avatarul lui Corina Ozon

  Acum, de soră nu te poți lepăda :)) dar e trist să îți facă alții viața

  Apreciază

 3. Avatarul lui Joseph
  Joseph

  ‘Iubirea autentica’ ,depaseste orice piedica. Este energia creatoare,si arma ucigatoara ! Cel ce intra în posesia ei,trebuie sa o utilizeze cu întelepciune,în masura sa o tina sub control. Pierderea controlului acestei ‘arme’ poate provoca dezechilibre catastrofale în ecosistemul viu,putând genera chiar disparitia vietii,autodistrugerea formei actuale a existentei materiei vii.
  S-ar parea ca am intrat în aceasta faza cu mult timp în urma (doua milenii),iar momentul transcendentei de la dimensiunea existentei actuale la forma elevata (spirituala) a noii perceptii,se apropie cu pasi repezi,accelerati,iar aceasta metamorfoza se va derula sub forma de socuri,asemeni durerilor prenatale ale femeii însarcinate,pe întreg pamântul. Cei luminati stiu si sunt pregatiti pentru aceste schimbari traind în ascultare,acceptare,iertare,mila si IUBIRE sacrificatoare neconditionata,asteptând si grabind ‘transcendenta” materiei limitate în dimensiunea eterna (spirituala) pentru care am fost creati uniti,(contopiti) toti în UNUL,FIUL omului,HRISTOS ISUS…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: