Mediul înconjurător al iubirii

balloons-388973_960_720     S-a mai întâmplat să te uiți în urmă și să te apuce un hohot de râs la ceea ce odată tu credeai că e „dragoste”. Nu doar atât, ci să te cuprindă efectiv jena, rușinea că ai consumat atâtea resurse pentru o persoană cu mult sub nivelul tău. Dar de unde să fi știut tu atunci asta, dacă toți porii strigau că acela e alesul și nu va mai fi altul niciodată, că e factotumul proiecțiilor tale. Stop. Să folosim cuvinte mai simple, ca să nu se creadă că e ceva rușinos. Ce se întâmplă cu noi în acele momente, când părem căzuți sub o vraja indestructibilă și ne lăsăm manipulați de vorbe simple meșteșugite cu caznă, când nu părem disperați, ci doar cu garda căzută. Îți zici că sentimentele nu țin cont de școlile absolvite, ci de caracter.

De ce scriu toate acestea? Îmi povestea o amică ceva hazliu. Chiar în anul 1989, când era inginer stagiar într-un târgușor, i-a picat cu tronc, inexplicabil, șoferul unicei mașini de salvare a unicului spital din zonă. Ea locuia într-un bloc împreună cu mai multe fete stagiare, iar el își croia drum regulat până la ele, ca să le aducă vată, produs de negăsit și indispensabil femeilor de atunci. Cobora triumfător din mașină cu un balot imens în brațe, iar fetele își împărțeau fericite între ele pachetele cu vată, sub privirea lui blajină. Amica mea i-a spus franc că îl place. La care bietul om, luat prin surprindere, învârtind un pachet cu vată în mâini, i-a răspuns cu obrajii în flăcări: „Haide, domnișoara inginer, vă râdeți de mine! Nu se uită una ca dumneavoastră la un șofer!”. Sigur că era viața plicticoasă a unui târg minuscul, iar tinerețea lui chipeșă compensată cu efortul de a le livra o marfă necesară au fost suficiente, ca să se redeseneze într-un adevărat cavaler, nu călare pe un cal, ci la volanul unei mașini de salvare. Povestea s-a oprit aici, la stadiul de capriciu de moment. Dar pentru mine a fost un preambul la alte povești din zilele noastre despre dragoste pe nivele diferite și care, inevitabil, s-au terminat prost.

Într-o relație nu ești, de obicei, singur, adesea te lași influențat și de ceea ce spun cei din jur, pe care-i consideri apropiați. „X e un băiat grozav, n-a avut noroc cu o femeie ca lumea!”. N-o fi avut el noroc, dar ție ți se pare după o vreme că nu ar fi grozavul zugrăvit de ei. Sau: „Y nu e bună pentru tine!”, dar tu simți contrariul. Când ceva nu merge și se repetă, poate nu este vorba doar despre tine, ci și despre oamenii cu care te înconjori. Cei care vor să își fac drum spre inima ta vor avea de străbătut cărare prin acest alai de primitori, ale căror gusturi și obiective nu coincid cu ale tale. Dacă poveștile se repetă, e timpul să faci o selecție. Oamenii se apropie unul de altul prin structurile lor asemănătoare și mereu se vor căuta ca într-o mișcare browniană. După o reașezare sănătoasă, poți să râzi de ceea ce odinioară ți-a provocat chiar suferință. Important e să simți sructural.

Foto pixabay.com

Anunțuri

3 gânduri despre “Mediul înconjurător al iubirii

  1. Am aflat și eu de curând despre o poveste frumoasă de iubire încetată brusc fiindcă ea a fost influențată de părerea surorii. „Nu e suficient de bun pentru tine!” a fost suficient pentru a rupe relația. Se pare că sora era atotștiutoare. 😁

    Apreciat de 1 persoană

  2. ‘Iubirea autentica’ ,depaseste orice piedica. Este energia creatoare,si arma ucigatoara ! Cel ce intra în posesia ei,trebuie sa o utilizeze cu întelepciune,în masura sa o tina sub control. Pierderea controlului acestei ‘arme’ poate provoca dezechilibre catastrofale în ecosistemul viu,putând genera chiar disparitia vietii,autodistrugerea formei actuale a existentei materiei vii.
    S-ar parea ca am intrat în aceasta faza cu mult timp în urma (doua milenii),iar momentul transcendentei de la dimensiunea existentei actuale la forma elevata (spirituala) a noii perceptii,se apropie cu pasi repezi,accelerati,iar aceasta metamorfoza se va derula sub forma de socuri,asemeni durerilor prenatale ale femeii însarcinate,pe întreg pamântul. Cei luminati stiu si sunt pregatiti pentru aceste schimbari traind în ascultare,acceptare,iertare,mila si IUBIRE sacrificatoare neconditionata,asteptând si grabind ‘transcendenta” materiei limitate în dimensiunea eterna (spirituala) pentru care am fost creati uniti,(contopiti) toti în UNUL,FIUL omului,HRISTOS ISUS…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s