„Mi-am pregătit propria înmormântare”

pills-824991_960_720      A venit în fața unui auditoriu de zeci de persoane, își frământa mâinile, în care ținea o foaie, pe care își schițase povestea. A spus că e emoționată, că nu a mai vorbit niciodată unui număr așa de mare de oameni. Că ar fi venit îmbrăcată în rochiță și pantofi, nu în blugi, dar i-ar fi fost greu să vină pe tocuri prin ploaie, de la gară. Locuiește în altă localitate, dar a venit special la acest eveniment, unde a reușit să-și recupereze o parte din suflet. Încet, povestea a început să curgă. O copilărie dominată de abuzuri, din care singura scăpare a fost măritișul, în viziunea ei atunci. Nu-și iubea soțul, dar s-a gândit că va scăpa din coșmarul din casa părintească. Avea să dea peste un infern. Bătăi sistematice, doar în anumite zone ale corpului, cu precădere pumni în cap. O teroare zilnică, ce a durat aproape 20 de ani. În acest mediu s-au născut o fată și un băiat, care au trăit același vis urât în fiecare zi. Femeia simțea că nu avea nicio scăpare, iar, la un moment dat, s-a gândit să-și pună capăt zilelor. I se părea singura variantă salvatoare. „M-am interesat de sicriu, mi-am făcut și un tablou, care să fie purtat, mi-am pregătit propria înmormântare”. Dar gândurile negre s-au oprit într-o zi, când fiul, ce trecuse de vârsta majoratului, i-a spus mamei să găsească o soluție de ieșire, pentru că îi este teamă să nu își lovească tatăl, ca să se apere, și să ajungă la pușcărie. În acel moment, mama a realizat câtă responsabilitate are și a renunțat la ideea sinuciderii. A început să caute ajutor, mai întâi timid, a primit încurajări, a prins puteri și a mers mai departe. Așa a aflat de Adăpostul de criză Esther, unde a venit cu ultima suflare. Imediat a primit consiliere, a introdus acțiunea de divorț, iar soțul a primit restricție de a mai veni în casă. „Mult timp, mă uitam în urmă, când ieșeam de la fabrică, mi se părea că mă urmărește el cu cuțitul de tăiat porcii, pe care mi l-a pus la gât de atâtea ori”. În căminul lor s-a așternut liniștea, însă tocmai când o trăiau mai bine, a venit o veste năucitoare: băiatul a fost diagnosticat cu două tumori pe creier. Au urmat tratamente, lacrimi, speranță, de la 80 și ceva de kilograme, a ajuns un fir de om, la 45. Mama, trecută prin atâtea, i-a insuflat speranța. Se mira și ea de unde mai are resurse. Energia, pe care băiatul i-o dăduse ca să se elibereze din acea căsnicie captivă, se transferase la mamă, care acum i-o dă lui înapoi. „Acum, îmi pare foarte rău că am vrut să-mi iau zilele. Mi-am dat seama că nimic nu este mai de preț ca viața”, și-a încheiat ea povestea. Își scrisese pe hârtie ce să spună, dar nu a dat toate detaliile. „M-am gândit că sunt cazuri mai grave ca ale mele”, a adăugat ea zâmbind. Nu a uitat să zâmbească și i-am spus că acesta este un lucru foarte important.

Una dintre poveștile unor femei curajoase, auzite la cea de-a paisprezecea ediție a campaniei „Familii fără violență”, de la Brașov. Încă un suflet recuperat.

Foto pixabay.com


Posted

in

by

Comments

2 răspunsuri la „„Mi-am pregătit propria înmormântare””

  1. Avatarul lui Fabiola Ion

    Sunt atât de multe astfel de suflete și din păcate nu toate au șansa sau norocul să vadă că există și altfel de viață. Trist, foarte trist.

    Apreciază

  2. Avatarul lui Miracolele Lecturii

    O povestire foarte interesantā dupā parerea mea, superbā si o lectie de viatā la fel de interesantā pentru unii dar e trist ce se intâmpla cu sufletele pierdute care „nu mai au sansā la scāpare”

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: