Iubitul prietenei mele

self-portrait-532021_960_720        Nu mi s-a întâmplat până acum să mă aprind după iubitul, soțul, prietenul vreunei prietene de-a mele. Pur și simplu, atunci când i-am cunoscut, am avut față de ei aceleași sentimente de prietenie. Nici nu mi-ar fi trecut prin cap să le fac avansuri sau măcar să găsesc într-un gest de-al lor ceva similar. Mi s-ar fi părut ca un act de incest. Și nici dacă s-a întâmplat ca vreo prietenă să se despartă de partenerul ei, tot nu m-am gândit la respectivul în alt mod. Însă să te ferească sfântul de gelozia unei femei care își ține ascunse gândurile și le revarsă atunci când nu te-aștepți. Povești despre încurcături între prietene am auzit fiecare. Eu am două recente și ce m-a frapat este că amicele mele au căzut nevinovate și au suferit fără să cunoască adevărul. Una dintre ele s-a îndrăgostit de un bărbat, care, la rândul lui, o curta frenetic. Se vedeau aproape în fiecare zi și își făceau planuri, ca să se mute împreună. Însă, după un timp, el nu a mai fost atât de nerăbdător, ba chiar a rărit-o cu întâlnirile, cu telefoanele, pretexta că e foarte ocupat și obosit. Desigur că ea avea o prietenă căreia i se confensa și care era mai mult decât amabilă. Mereu pe recepție, săritoare, cu o vorbă de alinare. Ce a pus-o un pic pe gânduri pe amica mea a fost că această prietenă îi vorbea iubitul de rău, uneori exagerat, și se afla mereu cu un pas în spatele ei, după fiecare ceartă cu el. După câteva potriveli prea stranii, ca să fie coincidențe, pe amică a străbătut-o un gând. L-a căutat pe iubitul ei și i-a spus direct că ea crede că amândoi sunt victimele unor bârfe și i-a indicat fără ocolișuri numele prietenei. Temerile s-au adeverit. Luat ca din oală, iubitul a recunoscut că purta conversații lungi cu ea, care se întindeau până în noapte, pentru că îi era milă de ea și îl considera un fel de consilier. Că pe parcurs i-a trimis frânturi din mesajele lor private, adică dintre el și amica mea. Chestie care l-a deranjat, pentru că el considera acest lucru ceva intim. Cu alte cuvinte, ceea ce amica mea considera a fi o prietenie bazată pe încredere s-a dovedit a fi o ipocrizie. El a mai recunoscut că în ultima vreme, discuțiile cu prietena ei au luat o altă turnură, dar el nu le-a încurajat. Și-a motivat îndepărtarea prin faptul că era obosit de situație și nu-i plăcea să fie ținta unor taclale între femei. Acum cei doi s-au împăcat și stau împreună, amica și-a recunoscut vina de a fi prea naivă, iar el de a fi fost superficial. Prietena machiavelică a fost rapid scoasă din viața ambilor. Am întrebat-o pe amica trădată dacă a avut vreo discuție cu ea înainte de a pune capăt așa zisei prietenii. Au avut, presărată cu lacrimi, cu declarații de genul „După ce că am fost alături de tine și câte am făcut eu pentru tine”. Amica a fost atât de uimită de faptul că ea continua să creadă că nu a greșit cu nimic, încât nu a mai vrut amănunte.

A doua poveste e mai scurtă. O altă amică a fost blocată pe toate canalele de comunicare, dar și prin evitare publică, de mai multe persoane, care fuseseră informate de către o femeie, destul de vocală, că aceasta i-a furat iubitul. Nu numai că nu era adevărat, dar ea nici nu-l cunoștea pe om. Îl văzuse o singură dată în cadrul unui eveniment și nu au avut nicio discuție. Respectivul a părăsit-o pe zvoneră, pentru altă femeie, care nu intra în ecuația din discuție. Trist este că povestea nu s-a terminat doar cu acest lucru, pentru că amica de care vă spun a fost denigrată fără motiv, lucru care a afectat-o și a plecat în străinătate mai devreme decât planificase. Adevărul a ieșit la iveală, însă acest lucru nu a întors-o din drum și nici nu a reparat relațiile stricate. Ceea ce s-a declarat a fi gelozie a fost o răfuială personală, care pe unii oameni mai sensibili îi poate scoate ușor din matcă.

Uneori e greu să faci diferența între oamenii sinceri și cei rău intenționați. Dacă mă întrebați pe mine de ce fac unii asemenea gesturi, vă răspund că acesta este modul lor de supraviețuire și reflectă o mare nesiguranță și neîncredere în sine. Mai târziu își dau arama pe față, pentru că psihic nu pot suporta la infinit masca prieteniei sub care își ascund sentimentele perverse. Așadar, e bine să păstrăm unele lucruri doar pentru noi, să selectăm ceea ce spunem, chiar dacă ne e greu. Asemenea persoane vor pătrunde exact în nișa noastră vulnerabilă pentru moment, în situații în care e greu să gândești lucid. Ce naște din frustrare se transformă în praf, dar prieteniile adevărate să știți că există. Un lucru pentru care uneori îmi doresc să fiu bărbat, pentru că între ei nu am auzit povești de felul acesta.

Foto pixabay.com


Posted

in

by

Comments

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: