După o vârstă, e iubire sau doar story?

kiss-806381_960_720       M-a întrebat azi cineva, mai exact un bărbat, dacă eu cred că după o anumită vârstă mai iubim. L-am întrebat ce înțelege printr-o „anumită vârstă”? „35+”, a răspuns el. M-a amuzat că m-a luat prin învăluire și m-a întrebat mai întâi când am fost ultima oară îndrăgostită.

Eu chiar cred că iubim la orice vârstă, am întâlnit și oameni de 50+ și 60+ care s-au îndrăgostit. Interlocutorul meu voia să știe dacă e posibil să mai simțim fluturi, așa ca la 18 și 20+. Am zis că da, dar mai cuminței, așa. El a continuat să-mi spună că nu crede decât într-o singură iubire și că, după ani, e rațiunea care primează. Este și firesc, la maturitate ai obligații, responsabilități, în jurul tău e creat un univers care depinde de tine și tu de el. Cumva trebuie să echilibrezi substanțele chimice și avantajele materiale. Este foarte adevărat că iubirea provoacă și suferință, există situații în care trebuie să renunți sau să alegi, iar disconfortul creat e resimțit ca un mare gol. Greu de remobilat și care fură din bucuria iubirii. Cu cât ești mai tânăr, cu atât e mai ușor să faci alegeri în emoții, pentru că nu duci după tine o suită de consecințe. Da, devine tot mai greu să iubești, pe măsură ce trec anii. Ca un test de supraviețuire, cu multe probe și obstacole grele, în care abilitatea este desăvârșită cu fiecare experiență trăită. Poate de aceea cel care m-a purtat în această discuție a spus că el nu mai crede în dragoste și nu crede că mai poate iubi, că iubirea e doar story. Eu l-am contrazis, am zis că fiecare iubire vine la vremea ei, însă nu și dacă ai inima ocupată cu o iubire trecută și neîmpărtășită, pentru că atunci și creierul e blocat. Dar sunt convinsă că învățăm să vedem și cu inima, acolo unde ochii trebuie să stea legați. Iar acelea sunt iubirile care intră cel mai adânc și rămân cel mai mult.

Nu știu dacă de fapt iubești o singură dată în viață, adică dacă se poate și așa, dar știu că fără iubire ai sufletul secat și că depinde doar de noi să vrem asta, mai ales „după o anumită vârstă”. Pentru că iubirile ne marchează evoluția.

Foto pixabay.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s