Un divorț, două neveste

man-804534_960_720      Nimeni nu este obligat să stea într-o relație, dacă nu se mai regăsește acolo, și are tot dreptul să-și refacă viața. Nu e ușor când doi oameni, cu bagaje diferite din trecut, decid să se unească și să formeze o familie. Mă refer aici la cei care vin dintr-un divorț, în care se află și un copil. Tații divorțați și recăsătoriți trebuie să dea dovadă de multă răbdare și diplomație pentru a ști să gestioneze relația cu fosta soție și să aibă grijă și de actuala căsnicie. Lucrurile nu sunt ușoare mai ales când vine încă un copil. Dovadă de tact trebuie să dea și noua soție, pentru că soțul ei este și tatăl altui copil și e greu să prioritizeze din perspectiva ei obligațiile lui.

Caz actual al unor soți cu un copil mic, el divorțat și cu un copil de școală, din căsătoria anterioară. De care se îngrijește mai mult decât prevede decizia instanței. În sensul că este prezent la orice solicitare a copilului și a fostei soții. Petrece mult timp în compania primului copil, face lecțiile cu el, îl ia și îl duce de la aniversări, se achită financiar cu succes. Problema este că toate aceste lucruri se petrec în weekend, când actuala soție rămâne mai mereu singură, cu copilul mic. Cum în restul săptămânii amândoi soții sunt ocupați cu joburile, zilele de sambătă și duminică ar fi singurele în care ar putea să fie mai mult timp împreună. Până acum, actuala a fost prinsă în perioada post naștere, când timp de aproape un an nu mai poți vedea mai nimic în afară de fundul bebelușului. După ce ea a început serviciul și a găsit o bonă pentru ajutor, a început să aibă și mai mult timp liber. Pe care, evident, voia să si-l petreacă împreună cu soțul. Dar, cum s-au luat „la bine și la rău”, a acceptat ca să-l împartă cu copilul lui din prima căsătorie, până când fosta a devenit extrem de prezentă în viața lor. Sub diverse pretexte legate de copil („vino, că ăsta micu` a răcit!”, „vino, să-l duci la petrecere!”, „vino, să-l iei de la petrecere!”), cel mai important, incontestabil, fosta doamnă s-a insinuat într-atât, încât suna la orice oră, fără jenă, ca și cum ex-ul ei trăia singur, și nu cu o familie, față de care avea iar obligații. În ultima vreme, actuala doamnă a constatat că solicitările fostei țin mai mult de lucruri care nu necesitau prezența soțului, mai mult, s-a întâmplat să se pomenească și la ușa soacră-sii (implicit și bunica copiilor din ambele căsătorii) cu ea și cu copilul de mână, taman când se afla și soțul în vizită. Pus un pic la colț de actuala, acesta a spus că vrea să fie un tată bun și să-și petreacă cât de mult timp poate cu copilul. Lucru pe care oricum nu l-a împiedicat nimeni să-l facă vreodată. „Da, sunt de acord să stai cât de mult poți cu copilul, dar nu și cu mama lui! Doar nu ai două neveste!”, i-a spus răspicat nevasta oficială. Discuția s-a terminat în termeni încordați, cu o ușă trântită de soț, care a spus că pleacă o perioadă de acasă.

Ar fi multe de spus aici, însă, așa cum am mai scris în alte texte, închiderea cercului este foarte importantă pentru a putea merge înainte. Doar după ce ai pus toate întrebările care te frământau și ai primit răspunsurile, poți merge mai departe. Altfel, riști ca în cercul acela neînchis să amesteci și alte destine, care nu au legătură cu trecutul tău, și să transformi totul în cercuri concentrice, ce vor duce într-o vâltoare. Iar responsabil ești doar tu.

Foto pixabay.com


Posted

in

by

Comments

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: