Te iubesc, dar vreau să ieși din viața mea

together-1279900_960_720       Am mai scris pe undeva și am și citit mai demult la o bună prietenă despre renunțare, cea mai grea lecție. Nu știu dacă e chiar o lecție, pentru că nu știu dacă se poate învăța, oricât îți propui asta. Ne detașăm mai ușor de locuri sau joburi, dar foarte greu de oameni. Deși situația, aceea de a lua decizie sau de a accepta o realitate, este similară. Pentru suflet luăm decizii mult mai greu, pentru că un salariu mai mic sau mai mare e doar un venit, ne mutăm în case mai mari sau mai mici, pentru că știm că ne vom adapta într-un fel. Dar să trăiești fără cineva, la care ai ținut, este greu de imaginat. Acum ceva timp, un amic mi-a povestit relația pe care a avut-o cu o femeie, de care s-a îndrăgostit. E însurat de mulți ani și cu sentimente amestecate pentru soția lui, pe care a fost tentat să o părăsească de câteva ori. Dar a revenit acasă, de fiecare dată, ca motanul de pe străzi, la confort și căldură. Cu femeia de care s-a îndrăgostit frenetic s-a cunoscut întâmplător.

Vezi continuarea în carte.

Foto pixabay.com


14 gânduri despre “Te iubesc, dar vreau să ieși din viața mea

  1. cred ca pur si simplu trebuie curaj pentru renuntare,la casa,la confort,la conventiile sociale rigide si moraliste.
    asa ca a ales calea cea mai usoara si da si bine citeodata sa pari ca suferi.
    imi pare rau daca sunt dura ,dar asta e nu ma mai schimb

    Apreciază

  2. De vreo 3 ani sa intamplat. Fata mea care ma iubea si o iubeam la fel, a plecat . Asa ca si cum nu sa intamplat nimic. Era deja cu altcineva cand ne-am cunoscut . Nici macar nu dadea doi lei pe catelusul ala dar aveau planuri bine facute. Oricat ne-am iubit (si sunt sigur de asta) nu am putut sa o conving sa ramana. A plans o vreme dar sa dus inainte.A spus de la inceput ce are de gand si a facut tot exact cum a planuit. Au plecat din tara s-au imbogatit ,s-au casatorit si a bifat tot ce era pe lista ei. Nici macar nu am mai insistat pentru ca stiam ca asa va face. Robot nebun..

    Apreciază

      1. Imi aduc aminte ziua aia prima. Am raspuns la orice solicitare de la oricine. Mi-am gasit tot felul de chestii sa uit. Tot asa o vreme. La un moment dat nu am mai rezistat si m – am uitat la poze,mi-am adus aminte de tot. Am fost deprimat rau dar mi – am mai revenit in timp. Una din cele mai bune metode a fost sa ma feresc de ea, sa o blochez pe fb. si sa-i caut toate defectele posibile sa ma conving singur ca oricum nu merita. Nu pot sa zic ca am reusit pe deplin dar e mai ok. Ce ma sperie e ca am deja 35 de ani si scad drastic sansele sa mai gasesc pe altcineva important in viata asta. Jumatati de masura nu exista la mine. Daca nu va mai fi alta sunt macar bucuros ca am avut si zile de soare in viata asta gri

        Apreciază

  3. Eu zic ca dacă iubești, faci totul pentru iubire! Pentru asta ai nevoie de mult curaj,să ieși din zona de comfort, sa fii ferm pe poziții, sa nu te lași influentat și să lupți pentru ceea ce îți dorești! Că s-a întors acasă la nevasta, înseamnă că nu e capabil să facă ceva pentru el, care să il scoată dintr-o relație in care nu mai evoluează.
    Mai bine sa suferi că ai încercat și nu a mers decât sa stai sa te intrebi what if…
    Însă după cum spuneam, îți trebuie curaj și asumare… Puțini sunt capabili..
    Te pup draga mea!

    Apreciază

  4. Eu cred că suferinţa asta e şi mai mare. Să renunţi la ceea ce te face cel mai fericit din lume, pentru ce? Că doar o viaţă avem şi îi suntem datori să fim fericiţi.

    Apreciază

Lasă un comentariu